{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada TK podržala avioliniju Dubai - Tuzla - Dubai

F
28.6.2011. u 08:39
0
3
Vlada TK podržala avioliniju Dubai - Tuzla - Dubai
0
Vlada TK podržala avioliniju Dubai - Tuzla - Dubai
Međunarodni aerodrom u Dubaiju
Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je Izvještaj o ostvarenim prihodima i izvršenim rashodima Budžeta Tuzlanskog kantona za prva četiri mjeseca ove godine.
U Izvještaju se navodi da su budžetski prihodi realizirani u visini od 91.308.136,76 maraka, što u odnosu na operativni plan prihoda i primitaka za isto razdoblje iznosi 76,96 posto. Rashodi u tom razdoblju ostvareni su u visini od 90.011.662,73 marke.

Na jučerašnjoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona donijela je odluku o dodjeli koncesije za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena - vapnenca Privrednom društvu "Jablan" doo Srebrenik.

Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona podnesen je zahtjev od strane Privrednog društva "Jablan" doo Srebrenik za dodjelu koncesije putem samoinicijativne ponude za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena vapnenca na ležištu Gradina - Potpeć (ispod Kuga) u općini Srebrenik.

Nakon što je Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona poduzelo sve aktivnosti koje u postupku dodjele koncesije propisuje Zakon o koncesijama, Vlada Kantona donijela je Odluku o dodjeli koncesije.

Vlada je donijela je Odluku o pristupanju dodjeli koncesije i određivanju koncesora u povodu samoinicijativne ponude JP "Elektroprivreda BiH" DD Sarajevo ZD Rudnici "Kreka" doo Tuzla, Pogon "Rekultivacija" Šićki Brod, za eksploataciju kvarcnog pijeska na lokalitetu PK "Šićki Brod" u općini Lukavac.

Kao koncesor određeno je Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona, koje će u skladu s ovom odlukom poduzeti sve aktivnosti koje u postupku dodjele koncesije propisuje Zakon o koncesijama i Dokument o politici dodjele koncesija na području Tuzlanskog kantona.

Vlada je podržala Projekt otvaranja međunarodne aviolinije Dubai - Tuzla - Dubai s Međunarodnog aerodroma Tuzla. Navedeni Projekat realizirat će Međunarodni aerodrom Tuzla s kompanijom MEPS group Dubai UAE.

Vlada je dala saglasnost na tri odluke o odobravanju sredstava kao učešće Ministarstva za obnovu, razvoj i povratak u rješavanju projekta održivog povratka i to: općini Tuzla 9.000 maraka za izgradnja mosta u Đokićima, opoćini Bijeljina 8.500 maraka za uređenje i ograđivanje dvorišnog prostora Doma kulture u Mjesnoj zajednici Janja, te općini Doboj 6.500 maraka za sanaciju ceste u Mjesnoj zajednici Pridjel Gornji.

Vlada je dala saglasnost na Odluku o utvrđivanju Plana novčanih tokova za razdoblje juli - septembar 2011. godine. Planom je utvrđen iznos od 94.205.478,17 maraka ukupnih sredstava.

Gornja granica za odobravanje Operativnog plana iz budžetskih sredstava za navedeno razdoblje iznosi 74.740.736,93 maraka, dok gornja granica za odobravanje Operativnog plana za vlastite prihode, grantove, donacije i prihode po posebnim propisima iznosi 19.464.741,24 marke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: