{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS-a izdvaja 4 miliona KM za gas

F
22.9.2008. u 14:12
0
3
Vlada KS-a izdvaja 4 miliona KM za gas
0
Vlada KS-a izdvaja 4 miliona KM za gas
Neočekivano hladno vrijeme i stavljanje u funkciju sistema grijanja u Sarajevu prije predviđenog roka te povećana potrošnja gasa otvorilo je pitanje plaćanja ovog energenta prema BH GAS-u i u konačnici i ruskom isporučiocu.
Direktor BH GAS-a Almir Bećarević upoznao je danas detaljnije premijera Kantona Sarajevo Samira Silajdžića te ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša u Vladi Kantona Abida Jusića i čelne ljude "Sarajevogasa" i "Toplana" o povećanim troškovima nastalim usljed povećanja potrošnje gasa kao i projekcijom situacije koju možemo očekivati u sezoni grijanja, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Vlada Kantona Sarajevo će interventno izdvojiti četiri miliona KM da ne bi došlo do prekida snabdijevanja Sarajeva gasom.

Prema dinamici potrošnje i cijene gasa na tržištu do kraja kalendarske godine bit će potrebno osigurati još 12 miliona KM.

Prema najavama iz BH GAS-a, cijena gasa će početkom naredne godine dostići jednu konvertibilnu marku za kubni metar zbog skoka cijena na svjetskom tržištu, a što će neminovno dovesti do izmjene cijene ovog energenta prema krajnjim korisnicima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: