{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada i sindikat ne mogu bez poslodavaca određivati najnižu cijenu rada

F
16.1.2008. u 13:36
0
0
Vlada i sindikat ne mogu bez poslodavaca određivati najnižu cijenu rada
0
Vlada i sindikat ne mogu bez poslodavaca određivati najnižu cijenu rada
Udruženje poslodavaca FBiH (UPFBiH) u saopćenju za javnost podsjeća partnere u Ekonomsko-socijalnom vijeću (ESV) da se pregovori o utvrđivanju najniže cijene rada vode isključivo u ESV-u u kojem o toj važnoj stvari odlučuju tri partnera – poslodavci, sindikati i Vlada.
Udruženje poslodavaca FBiH reagiralo je povodom informacija u dnevnoj štampi o sastanku predstavnika sindikata i Vlade Federacije gdje je afirmativno ocijenjena potreba za partnerstvom Vlade i Sindikata i najavljen dogovor o utvrđivanju najniže cijene rada.

-Informacije o ostavkama nekoliko članova delegacije poslodavaca u ESV-u ne znače da su poslodavci odustali od dijaloga s Vladom i sindikatima, već potvrđuju da postoji nezadovoljstvo radom ESV-a - stoji u saopćenju.

Udruženje poslodavaca Federacije BiH će do sljedeće sjednice ESV-a odrediti ko će biti novi predstavnici u delegaciji u ESV-u, koji će se energično zalagati za poštivanje sporazuma o ESV-u i Konvencije 144 Međunarodne organizacije rada.

U vezi s najavama federalnog premijera Nedžada Brankovića da će akademik Božidar Matić ostati predsjedavajući ESV-a, Udruženje poslodavaca ističe da će o ostavci akademika Matića, kao i o ostalim ostavkama raspravljati na sljedećoj sjednici Upravnog odbora UPFBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: