{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada Federacije BiH o stabiliziranju cijena hljeba

F
9.1.2008. u 15:10
0
0
Vlada Federacije BiH o stabiliziranju cijena hljeba
0
Vlada Federacije BiH o stabiliziranju cijena hljeba
Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, razmatrala Informaciju federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Damira Ljubića o aktuelnom stanju na tržištu u vezi sa cijenama hljeba i brašna.
Izražena je zabrinutost što su neki partneri iz Koordinacijskog tijela, sastavljenog od predstavnika mlinsko-pekarske industrije i predstavnika Vlade FBiH, povukli jednostrane poteze u odnosu na ranije usaglašene principe kontroliranog povećanja cijena narodnog hljeba i brašna.

Vlada očekuje da se već danas nastave pregovori u okviru Koordinacijskog tijela, s ciljem zajedničkog projektovanja i programiranja realnog porasta cijena, te dogovora o konkretnim rješenjima. Stoga poziva predstavnike mlinsko-pekarske industrije da, prije svega, u interesu građana, ulože napor da se u partnerskim razgovorima iznađu rješenja za stabilizaciju cijena hljeba i brašna za prvi kvartal ove godine. Ovo, tim prije, jer su zajednički napori u okviru ovog tijela rezultirali, kako je i dogovoreno, održavanjem stabilnih cijena ovih proizvoda do 31. decembra 2007. godine.

Vlada je zadužila federalna ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, kao i trgovine da, u saradnji sa Federalnom upravom za inspekcijske poslove i Federalnom direkcijom robnih rezervi, raspoložive količine pšenice iz robnih rezervi, u skladu s potrebama subjekata mlinsko-pekarske industrije, utvrđenim inspekcijskom kontrolom, stave na raspolaganje za distribuciju u cilju kontrolisanog povećanja cijena narodnog hljeba, do nivoa i realnog porasta troškova energenata i osnovnih sirovina za proizvodnju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: