biznis
0

Vlada FBiH sutra treba razmatrati nacrt zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja

FENA
Vlada Federacije BiH na sjednici sutra u Sarajevu trebala bi razmatrati Nacrt zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH u periodu 2009.-2015.

Na predloženom dnevnom redu je i prijedlog mišljenja na Nacrt zakona o Agenciji za razvoj informacionog društva i prijedlozi odluka o osnivanju privrednog društva JP Urbanistički zavod Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, te o izmjenama i dopunama Odluke o maksimalnom iznosu novčanih naknada predsjednicima i članovima nadzornih odbora u privrednim društvima imenovanim ispred državnog kapitala.

Vlada bi se trebala izjasniti i o prijedlogu odluke o davanju saglasnosti za imenovanje predsjednika Ekonomsko-socijalnog vijeća.

Među 31 tačkom predloženog dnevnog reda su Program rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2008. godinu i Plan zapošljavanja u FBiH za period 2007.- 2010. godina.

Vlada treba razmatrati Plan rada Agencije za privatizaciju u FBiH za 2008. godinu, izvještaj po javnom pozivu za iskazivanje interesa za dokapitalizaciju JP „B&H Airlines" d.o.o. Sarajevo, kao i informaciju o stanju u Federalnoj direkciji robnih rezervi.