{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH potpisuje memorandum sa firmom Shell

F
FENA
3.11.2011. u 08:06
0
35
Vlada FBiH potpisuje memorandum sa firmom Shell
0
Vlada FBiH potpisuje memorandum sa firmom Shell
Zgrada Vlade FBiH
U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas će biti potpisan memorandum o razumijevanju sa Shell Exploration Company B.V.- preduzećem osnovanim u Holandiji sa registrovanim sjedištem u Hagu.
Memorandum će potpisati premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj u ime Vlade FBiH i potpredsjednik Portfelja za istraživanje i Strategije Marcus Antonini, te direktor za nova istraživanja, investicije i isporuku Michael Foley, u ime Shella.

Shell Exploration Company B.V. je vodeće međunarodno naftno i gasno preduzeće, sa iskustvom u istraživanjima i razvoju hidrokarbonata, koje je iskazalo interes da učestvuje u poslovima geoloških istraživanja nafte i plina na području FBiH.

Realizacija ovog memoranduma o razumijevanju treba da pruži sliku o stvarnim zalihama nafte i plina na teritoriji Federacije BiH i osigura osnovne pretpostavke za početak istraživanja i eksploatacije u funkciji razvoja FBiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: