biznis
187

Vlada FBiH o otvaranju 80 radnih mjesta u Stocu

FENA
Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu razmotrila je realizaciju njenih zaključaka iz septembra 2012. godine, kojim su Federalni zavod za zapošljavanje, Razvojna banka Federacije BiH i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije zaduženi da, u okviru svojih nadležnosti, izmijene ili dopune Program dugoročnih plasmana za podsticaj zapošljavanja iz sredstava revolvinga.

Ovaj program se realizira iz namjenskog depozita Federalnog zavoda za zapošljavanje kod Razvojne banke Federacije i omogućio bi otvaranje 80 radnih mjesta u Stocu.

Upravnom odboru Federalnog zavoda za zapošljavanje danas je naloženo da pristupi izmjenama i dopunama ovog programa.

U formiranom beskamatnom depozitu kod Razvojne banke FBiH namijenjenom kreditiranju u cilju podsticanja zapošljavanja uspostavlja se kreditna linija za zapošljavanje 80 osoba i pokretanje proizvodnje u tvornici građevinskih armatura u kompaniji „Kera-Steel-Team" d.o.o. u iznosu od 2.000.000 KM, kaže se u današnjim zaključcima Federalne vlade.

Kredit iz ove linije za zapošljavanje i pokretanje proizvodnje bit će obezbijeđen hipotekom i zalogom u visini 1:2 u skladu sa bankarskom procedurom, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.