{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vještačka trava na pomoćnom stadionu "Grbavica“

F
7.8.2008. u 13:47
0
7
Vještačka trava na pomoćnom stadionu "Grbavica“
0
Vještačka trava na pomoćnom stadionu "Grbavica“
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme "In" Nedim Čehajić, potpisali su danas Ugovor o izvođenju radova na postavljanju vještačke trave na pomoćnom stadionu "Grbavica".
Projektom će biti obuhvaćena zamjena postojeće šljakaste podloge vještačkom travom na terenu čime će se omogućiti mladim sportistima da treniraju tokom cijele godine.

Vrijednost projekta je oko 700.000 KM. Od tog iznosa Općina Novo Sarajevo izdvojila je 300.000, a po 200.000 KM izdvojili su Kanton i Grad Sarajevo. Radovi na terenu počet će iduće sedmice, a bit će, između ostalog, urađena nova drenaža, polaganje trave, uređenje ograde te ugradnja novih golova.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisao je danas i Sporazum za sanaciju reflektora na stadionu "Grbavica" s direktorom Fudbalskog kluba "Željezničar" Samirom Ahmedbegovićem.

Tender za izvođača radova bit će objavljen za dan-dva, a za 30-40 dana očekuje se početak radova. Vrijednost projekta sanacije reflektora procjenuje se na oko 300.000 KM.

Potpisivanju Ugovora i Sporazuma prisustvovao je i zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić koji je naglasio da je ovo jedan od izuzetno važnih projekata koji će omogućiti da djeca i mladi umjesto sadašnjeg prašnjavog terena mogu igrati u pravim evropskim i svjetskim uvjetima.

Jurišić je najavio i namjeru da se u budućnosti realizira i projekt prekrivanja terena na Grbavici i Koševu balonom, kako bi se moglo igrati i kada su padavine.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo naglasio je da je Općina u ovoj godini sanirala četiri sportska igrališta, a u planu je gradnja dva nova igrališta, sportske dvorane i bazena. Za izgradnju sportskih objekata i sportskih ploha Općina je u ovoj godini izdvojila oko 6.000.000 KM, kazao je Koldžo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: