biznis
0

Vitinka usvojila znak bh. kvalitete

FENA
Generalni direktor Vitinke Milovan Subotić i predsjednik Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće- kvalitetno proizvedeno u BiH" Admir Kapo potpisali su ugovor o korištenju znaka bh. kvalitete.

Vitinka je 40. kompanija iz BiH koja će od sada na ambalažama svojih proizvodnih paleta štampati znak bh. kvalitete i tako ih činiti prepoznatljivima na policama bh. trgovina.

Prema riječima Milovana Subotića usvajanje znaka bh. kvalitete predstavlja jedan korak u zaštiti domaće proizvodnje i domaćih proizvođača.

„U vrijeme globalnih kretanja cilj nam je ostati prepoznatljivim brendom na bh. tržištu ali i povećati plasman Vitinkinog proizvodnog programa pod etiketom domaće kvalitete na evropsko i svjetsko tržište", kazao je Subotić.

Ovom prilikom predsjednik Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH" Admir Kapo podsjetio je na veliki trgovinski deficit koji je BiH ostvarila u prethodnom periodu.

„Deficit na vodi iznosi preko 100 miliona KM što je apsurdno pored naših proizvođača ovog dragocjenog napitka iz cijele BiH. Uvoz je veći od izvoza, pravimo trgovinski deficit te na taj način gubimo nova radna mjesta", kazao je Kapo.