biznis
0

"Vitinka": Problemi oko izvoza u Srbiju

FENA
Predstavnici Fabrike za proizvodnju mineralne vode "Vitinka“ Kozluk upoznali su danas ministra trgovine i turizma RS-a Predraga Gluhakovića da je njihov osnovni problem prilikom izvoza u Srbiju neravnopravan tretman.

Predsjednik Upravnog odbora "Vitinke“ Milovan Subotić objasnio je da neophodne analize, koje se prilikom izvoza proizvoda obavljaju u Banjoj Luci, Srbija ne priznaje, a dodatne analize u Beogradu u znatnoj mjeri povećavaju njihove troškove.

Gluhaković je istaknuo da ministarstvo podržava rad i izvoz proizvoda Fabrike "Vitinka“, ali da će putem Ureda za zaštitu potrošača, koja djeluje u sastavu Ministarstva, tražiti pojačnu kontrolu ne samo vode, već i svih prehrambenih artikala koji se uvoze u RS.

Zaključili su tokom sastanka u Banjoj Luci da je neophodno da se uspostavi ravnopravan tretman izvoznika u odnosu na uzvoznike, kao i da je neophodna svakodnevna detaljna analiza svih prehrambenih proizvoda koji se uvoze u RS i BiH.

U cilju zaštite domaćih proizvoda, Gluhaković je naveo da će se zalagati za provođenje aktivnosti pod nazivom "Kupujmo domaće“.