Posjete
0

Visoka delegacija Malezije u "Bosnalijeku"

FENA
Delegacija Malezije sa zamjenikom ministra zdravstva Datukom Ahmadom i ambasadorom Malezije u BiH Zulkifi Adnanom na čelu posjetila je danas "Bosnalijek".

Delegaciju, u čijem su sastavu bili predstavnici Ministarstva zdravstva i farmaceutskih kompanija Malezije, primio je direktor "Bosnalijeka" Edin Arslanagić.

Glavni cilj posjete bio je upoznavanje farmaceutskih kompanija, malezijskog CCM-a i Bosnalijeka, kao i razmjena iskustava o kretanjima na farmaceutskim tržištima.

Arslanagić je upoznao goste sa započetim aktivnostima "Bosnalijeka" u pravcu registracije proizvoda u Maleziji te izrazio spremnost za uspostavljanje saradnje na svim poljima farmaceutske industrije s odgovarajućim malezijskim partnerima.

Zamjenik ministra zdravstva Malezije je istakao da je impresioniran kompetentnim zaposlenicima, razvojem, kvalitetom i obimom djelovanja "Bosnalijeka", dodavši da će prijateljske veze Malezije i BiH sasvim sigurno doprinijeti i jačanju poslovne saradnje.

Izvršni direktor jedne od farmaceutskih kompanija u okvir CCM-a, Abdul Shatar obišao je Razvojni centar "Bosnalijeka", izrazivši potom prijatno iznenađenje mogućnostima kojima centar raspolaže.

CCM i "Bosnalijek" su postigli dogovor o saradnji na bazi razmjene proizvodnih programa, iz kojih će svaka strana izabrati proizvode za tržišta na kojima djeluje.

Malezija pokriva tržište od 55 miliona stanovnika i ima slobodan trgovinski aranžman sa još 10 zemalja Indonezije, članica saveza Asean. "Bosnalijek" će u svojoj strategiji izlaska na nova tržišta posebnu pažnju posvetiti malezijskim potencijalima, saopćeno je iz "Bosnalijeka".