U blizini Livna
0

"Violeta" počinje gradnju fabrike na proljeće

SRNA
Kompanija "Violeta" iz Gruda, koja je prošle godine najavila izgradnju Fabrike papirne galanterije u industrijskoj zoni Begovača, kod Livna, realizaciju ovog projekta počeće na proljeće ove godine, potvrdio je predsjednik Uprave ove kompanije Petar Čorluka.

On je potvrdio novinarima da je izgradnja fabrike u Livnu trebala da počne krajem prošle godine, ali da su rokovi prolongirani zbog promjena nekih detalja u projektu, ali i zbog toga što još nisu pribavljene sve potrebne dozvole i saglasnosti nadležnih opštinskih, kantonalnih i federalnih organa i institucija.

Prema njegovim riječima, na površini od 165 hektara industrijskog zemljišta, koje je "Violeta" 2008. godine kupila od opštine Livno, planirana je izgradnja fabrike papira koja bi zapošljavala 120 radnika, a investicija je vrijedna  oko 50 miliona evra.

"Fabrika u Livnu proizvodiće papirnu galanteriju po najsavremenijoj švedskoj tehnologiji, a riječ je o tzv. velerolama papira koje ova kompanija sada uvozi iz Italije", rekao je Čorluka i dodao da  je predviđeno da fabrika u Livnu bude puštena u rad 18 mjeseci nakon početka izgradnje. 

Čelni čovjek "Violete" naglasio je da je u drugoj fazi realizacije ovog projekta planirana izgradnja pogona za proizvodnju plastenika, jer će fabrika papirne galanterije u procesu proizvodnje stvarati višak toplotne energije, a u ovom pogonu predviđeno je zapošljavanje još 120 radnika.