{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Violeta" počinje gradnju fabrike na proljeće

S
25.1.2010. u 10:18
0
9
"Violeta" počinje gradnju fabrike na proljeće
0
"Violeta" počinje gradnju fabrike na proljeće
Kompanija "Violeta" iz Gruda, koja je prošle godine najavila izgradnju Fabrike papirne galanterije u industrijskoj zoni Begovača, kod Livna, realizaciju ovog projekta počeće na proljeće ove godine, potvrdio je predsjednik Uprave ove kompanije Petar Čorluka.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
On je potvrdio novinarima da je izgradnja fabrike u Livnu trebala da počne krajem prošle godine, ali da su rokovi prolongirani zbog promjena nekih detalja u projektu, ali i zbog toga što još nisu pribavljene sve potrebne dozvole i saglasnosti nadležnih opštinskih, kantonalnih i federalnih organa i institucija.

Prema njegovim riječima, na površini od 165 hektara industrijskog zemljišta, koje je "Violeta" 2008. godine kupila od opštine Livno, planirana je izgradnja fabrike papira koja bi zapošljavala 120 radnika, a investicija je vrijedna oko 50 miliona evra.

"Fabrika u Livnu proizvodiće papirnu galanteriju po najsavremenijoj švedskoj tehnologiji, a riječ je o tzv. velerolama papira koje ova kompanija sada uvozi iz Italije", rekao je Čorluka i dodao da je predviđeno da fabrika u Livnu bude puštena u rad 18 mjeseci nakon početka izgradnje.

Čelni čovjek "Violete" naglasio je da je u drugoj fazi realizacije ovog projekta planirana izgradnja pogona za proizvodnju plastenika, jer će fabrika papirne galanterije u procesu proizvodnje stvarati višak toplotne energije, a u ovom pogonu predviđeno je zapošljavanje još 120 radnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: