Grude
0

'Violeta' još nije počela izgradnju fabrike papira

SRNA
Preduzeće "Violeta" iz Gruda još nije počelo sa gradnjom fabrike higijenskih papirnih proizvoda, iako je prošle godine u Livnu kupilo 165.000 kvadratnih metara zemljišta za njenu izgradnju, izjavio je načelnik opštine Livno Luka Čelan.

Čelan je rekao da je Opštinsko vijeće Livna gotovo jednoglasno usvojilo odluku o dodjeli zemljišta za izgradnju fabrike, koje je investitor u cijelosti platio, te da prema rješenju o dodjeli zemljišta ima obavezu da u roku od godinu dana pribavi potrebne dozvole i počne sa izgradnjom objekata.

Načelnik je upoznao odbornike da je "Violeta" uredno ispunila sve finansijske obaveze prema opštini, dodajući da će opština, ukoliko to preduzeće u određenom roku ne počne sa realizacijom projekta,  poništiti ugovor o dodjeli zemljišta, a novčana sredstva koja je dobila od prodaje nije obavezna da vrati investitoru.

Prema ranijim izjavama direktora "Violete" Petra Čorluke, izgradnja Fabrike papirne galanterije i još nekih proizvodnih kapaciteta u Livnu trebalo bi da počne sredinom ove godine, a vrijednost ove investicije iznosi oko 35 miliona eura. Fabrika bi u prvoj fazi zapošljavala oko 120, a po završetku kompletnog projekta oko 300 radnika.