Savremeno uređen objekt
32

Vienna osiguranje VIG otvorilo novu podružnicu na Dobrinji i postavilo prvu solarnu klupu u tom naselju

Mreža podružnica Vienna osiguranja VIG proširena je otvaranjem još jednog savremeno uređenog objekta u Sarajevu, u naselju Dobrinja, u ulici Salke Lagumdžije 11.

U skladu sa praksom društveno odgovornog djelovanja ove kompanije, ispred novootvorene podružnice postavljena je pametna eko klupa koja prikuplja solarnu energiju i pretvara je električnu.

"Solarna klupa je naš poklon stanovnicima naselja Dobrinja. Osim što služi za odmor, na klupi je moguće napuniti mobilne uređaje. Klupa se nalazi odmah preko puta naše nove podružnice, čija vrata smo danas otvorili za klijente u želji da im dodatno približimo naše vrhunske usluge, ljubazno osoblje i ugodan ambijent. Danas, više nego ikada, u ovom turbulentnom vremenu, ukazuje se potreba da budemo odgovorni prema sebi i svojoj porodici i osiguramo ono što nam je najvrijednije - zdravlje, život i imovinu", istakla je direktorica Vienna osiguranja VIG, Sabina Mujanović.

Na svečanom prijemu Vienna osiguranja, među brojnim zvanicama, bili su i predstavnici eko pokreta Let's do it.

"Sretna sam kada vidim kolektive i pojedince koji nastoje savremenim, inovativnim i praktičnim rješenjima dati svoj doprinos za bolje sutra svih nas. Kamo sreće da u urbanom mobilijaru imamo što više solarnih klupa i panela. Obnovljivi izvori energije su naša budućnost. Osim prirodnih blagodati, veliki potencijal imaju i napredne tehnologije, i njihovom kombinacijom možemo postići ekološku održivost i unaprijediti naš kvaliteta života", izjavila je Velida Tihić.

Vienna osiguranje d.d. VIG je među vodećim osiguravateljima života i najnagrađivanije osiguravajuće društvo u BiH u posljednjih nekoliko godina. Članica je Vienna Insurance Group – VIG koja sa 50 kompanija u 30 zemalja i oko 25.000 zaposlenika predstavlja vodeću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi.