biznis
57

VGT osiguranje ponosni partner kampa Real Madrida u Visokom

Klix.ba
VGT osiguranje je ponosni partner kampa Real Madrida koji će se održati prvi put u Visokom od 25. do 29. marta ove godine.

Real Madrid Fondacija, svjetski nogometni klub po prvi put će demonstrirati svoju nogometnu metodologiju za razvoj mladih igrača u Visokom u kojem se na treniranje prijavilo više od 100 učesnika uzrasta od 7 do 17 godina. VGT osiguranje kao domaća osiguravajuća kompanija pored podrške organizaciji, obezbijedila je i boravak deset dječaka u Kampu, među kojima su i dječaci iz SOS Dječijih sela BiH.

"VGT osiguranje svoju društvenu odgovornost već treću godinu iskazuje kroz prijateljstvo sa SOS Dječijim selima BiH. Pored vrijedne finansijske podrške VGT osigurava i onu nematerijalnu, iznimno važnu za razvoj djece i mladih. Zahvaljujući našim prijateljima iz VGT osiguranja, pet dječaka koji odrastaju u SOS porodicama će dobiti izuzetnu priliku da učestvuju na kampu Real Madrida. Možda se među ovom generacijom dječaka koji su dobili ovu fenomenalnu priliku raditi sa najboljim fudbalskim stručnjacima krije i neki novi Cristiano Ronaldo", rekao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

Kamp Real Madrida nazvan "Kraljevski klub u kraljevskom gradu" je prilika da mladi nogometaši osjete vrijednosti koje su povezane sa Real Madridom, kao što su timski rad, poštivanje drugih, solidarnost i trud.

"VGT osiguranje je naš prvi partner u organizaciji kampa Real Madrid u Visokom i ja sam izuzetno zahvalan za njihovu podršku jer su time pokazali svoju posvećenost razvoju mladih i otvaranju mogućnosti za ostvarivanje njihovih snova", rekao je Slaviša Vukičević direktor SGM Sport Global Menagmenta.

VGT osiguranje podrškom kampu Real Madrida podržava vrijednosti sporta i obrazovanja kroz podučavanje mladih vrijednostima kao što su predanost, odgovornost i timski rad koji će biti u središtu njihovog uspjeha u budućem radu i životu.