{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Večeras proglašenje najboljih svjetskih reklamnih kampanja

S
18.3.2010. u 09:26
0
0
Večeras proglašenje najboljih svjetskih reklamnih kampanja
0
Večeras proglašenje najboljih svjetskih reklamnih kampanja
Desetak lidera svjetske reklamne industrije od proteklog vikenda u Sarajevu žirira najbolje kampanje za renomirani interkontinentalni oglašivački festival - The Cup. U predselekciji je prijavljeno više od 30.000 radova i kampanja s tri kontinenta, a žiri će odlučiti kome će pripasti 38 Cupova i jedan Grand Cup.
Proglašenje pobjednika The Intercontinental Advertising Cupa će se obaviti na ceremoniji dodjele nagrada No Limit Sarajevo Advertising Festivala u koncertnoj dvorani Doma Oružanih snaga BiH, večeras u 20 sati.

No Limit Sarajevo Advertising Festivalu pripala je čast da ugosti interkontinentalni oglašivački festival - The Cup, koji je trebao biti održan u Patayi na Tajlandu, u okviru Azijsko-pacifičkog festivala AdFest, ali je otkazan zbog političkih nemira u toj zemlji.

The Intercontinental Advertising Cup (The Cup) su 2007. godine osnovala tri velika regionalna svjetska festivala oglašavanja: Azijsko-pacifički festival AdFest, Ibero-američki festival FIAP i Golden Drum, festival Nove Evrope. Među organizatorima je i Art Directors Club of Europe (ADC*E), čiji članovi također učestvuju u takmičenju za The Cup nagrade.

Osnovna karakteristika ovog festivala jeste u tome što na njemu mogu učestvovati isključivo finalisti tri najveća svjetska regionalna festivala, plus finalisti takmičenja Art Directors Club of Europe, saopćili su organizatori.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: