biznis
43

Promo / ValueUp: Mind Your Own Business konferencija za mlade na temu poduzetništva i razvoja startup kompanija

Udruženje studenata elektrotehnike Europe lokalni komitet Sarajevo se vraća sa najvećim projektom do sada. Ovaj put, članovi Udruženja direktno utiču na razvoj naše zajednice te motivišu i pokreću novi val mladih ljudi, u nadi da će baš ti mladi ljudi biti nosioci napretka u našoj domovini, ali i šire.

EESTEC LC Sarajevo trenutno radi na organizaciji besplatne motivaciono-edukacione konferencije - "Value Up: Mind Your Own Business", koja će okupiti stručnjake iz svijeta razvoja startup kompanija i biznisa.. Oni će kroz interaktivna predavanja, soft skills treninge i panel diskusiju obraditi teme neophodne za realizaciju ideja i pokretanje vlastitog biznisa.

Učesnici će se tokom same konferencije upoznati sa izazovima na koje nailaze mladi poduzetnici kada kreću u poduhvat osnivanja vlastitog startupa. Također će kroz interakciju sa predavačima dobiti korisne savjete koji će im pomoći u domenu razvoja ideje, kreiranja prototipa, marketinga, oglašavanja i pronalaska investitora, ali i sazanti koji su to eventualni izazovi koje država stavlja pred njih prilikom osnivanja vlastite kompanije.

Glavna vrijednost konferencije jeste jačanje bosanskohercegovačke startup scene kroz ohrabrivanje i edukaciju mladih ljudi, ali i povezivanje budućih poduzetnika sa istaknutim stručnjacima iz prakse.

Ova besplatna konferencija je namijenjena za mlade, ambiciozne i kreativne ljude, pokretače promjena u društvu, ljude sa idejom koju žele razviti u unosan biznis starosne dobi od 18 do 30 godina. Održat će se 6. maja tekuće godine u kinu Meeting Point, a prijave traju do 16. aprila.

Formu za prijavu možete naći ovdje, a za više informacija posjetite website www.valueup.ba.