Doprinos sportu
286

Vakufska banka uručila donaciju Taekwondo klubu Victory iz Vogošće

Klix.ba
Kao uspješna bosanskohercegovačka banka koja na našem tržištu posluje preko 25 godina, Vakufska banka je uveliko poznata i po svom društveno odgovornom poslovanju.

Tako su u petak, 14. decembra, predstavnici Vakufske banke posjetili dječiji Taekwondo klub Victory u Vogošći, gdje se održavalo polaganje ispita za više pojaseve, te mladim sportistima i njihovom klubu uručili donaciju.

"Nama je velika čast što je Vakufska banka odlučila biti dio ove priče. Sretni smo što prepoznaju važnost bavljenja sportom, naročito kada su u pitanju djeca, i što su odlučili podržati naš rad“, poručili su predstavnici taekwondo kluba.

Klub je osnovan u maju ove godine i trenutno broji 154 člana tj. djece uzrasta do 15 godina koja redovno pohađaju treninge.

"Ovo nije prvi put da banka podržava rad udruženja ili ustanova koje rade sa djecom. Djeca su naše najveće blago, na njima je budućnost, zato smatramo da je veoma važno podržavati njihov napredak. Zbog toga smo kreirali i dječiju štednju za zaštitnim znakom pčelice Buba Vakuba koja omogućava minimalni iznos uplate od 10,00 KM uz fiksnu kamatnu stopu. Smatramo da ovakvi uslovi odgovaraju svim roditeljima koji žele i mogu priuštiti štednju za budućnost svojih mališana“, poručili su iz Vakufske banke.

Tokom svog višegodišnjeg djelovanja na bh. tržištu, Banka se pozicionirala kao pouzdan i stabilan partner svim pravnim i fizičkim subjektima u zemlji i inostranstvu, kao i svim potencijalnim investitorima.

Konstantnim ulaganjem Vakufska banka kontinuirano radi na unapređenju kvalitete postojećih proizvoda i usluga kao i uvođenju novih.