Boljakov Potok
469

Uz školu Umihana Čuvidina gradit će se jedna od najopremljenijih sportskih dvorana u Sarajevu

Klix.ba
Prošle sedmice objavljen je tender za odabir izvođača radova za izgradnju sportske dvorane uz školu Umihana Čuvidina u naselju Boljakov Potok u Sarajevu.

Raspisan javni poziv za odabir izvođača radova na izgradnji sportske dvorane i pratećih sadržaja u školi "Umihana Čuvidina" Općina Novi Grad Sarajevo raspisala je javni poziv za odabir izvođača radova za početak izgradnje sportske dvorane i dogradnju škole u Boljakovom Potoku sa pratećim sadržajima.

Za te radove iz općinskog budžeta osigurana su 2,5 miliona konvertibilnih maraka.



Radi se o jednom od prioritetnih projekata kojim Općina Novi Grad planira proširiti kapacitet škole i izgraditi nove sadržaje koji nedostaju ovom naselju, kako bi se poboljšali uslovi življenja i obrazovanja stanovnika Boljakovg Potoka. 

Pored sportske dvorane sa tribinama i 185 mjesta, koja će se moći koristiti za košarku, nogomet, odbojku i rukomet, planirana je i izgradnja obdaništa za boravak oko 100 djece i ambulante porodične medicine. 



Škola "Umihana Čuvidina" postoji od 1970. godine. Pohađa je 980 učenika raspoređenih u 38 odjeljenja, a zbog nedostatka školskog prostora nastava se već duži period odvija u tri smjene.



"Sadašnja fiskulturna sala veličine je dviju učionica, tako da polovina učenika nižih razreda sedmično ima po jedan čas tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Kako se radi o jednom od najvećih novogradskih naselja, gdje broj đaka kontinuirano raste, već duži period postoji potreba za proširenjem kapaciteta školskog prostora", ističe direktor škole Aziz Mulahmetović.



Realizacijom ovog projekta značajno će se poboljšati uslovi rada, a dobit ćemo i prostor za produženi boravak djece, parking prostor, kao i novu ambulantu porodične medicine, riječi su direktora škole.



Uz to cijeli prostor ispod dvorane bit će iskorišten za izgradnju garaže za potrebe škole i naselja. 

Ispred škole i dvorane predviđeni su otvoreni tereni za potrebe dječijeg obdaništa i škole, koji će biti ograđeni.