{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uvod u standard za upravljanje sigurnošću poslovnih podataka

F
FENA
28.11.2007. u 12:06
0
0
Uvod u standard za upravljanje sigurnošću poslovnih podataka
0
Uvod u standard za upravljanje sigurnošću poslovnih podataka
Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svjetske banke za razvoj privatnog sektora u okviru programa ”Međunarodni standardi i tehnički propisi” (ISTR), World Bank Institute (WBI) i Asocijacija za informacione tehnologije u BiH ([email protected]) u saradnji sa CS Computer Systems, održali su danas kurs "Uvod u ISO 27001:2005 Standard za upravljanje sigurnošcu poslovnih podataka (ISMS-Information Security Management Systems)”.
Osnovni cilj ovoga kursa bio je upoznavanje učesnika o sadržini standarda ISO 27001:2005 i o sistemima upravljanja sigurnošcu poslovnih podataka, saopćeno je iz IFC-ja.

Sistem upravljanja sigurnošću poslovnih podataka (ISMS) je dio sveukupnog sistema upravljanja, zasnovan na pristupu poslovnom riziku, s ciljem da uspostavi, implementira, nadzire i poboljšava sigurnost poslovnih podataka.

U Albaniji, Bosni i Hercegovini, BJR Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji, firme se suočavaju s teškim izazovom ispunjavanja većine međunarodnih standarda i tehničkih zahtjeva Evropske unije, koji se moraju ispoštovati ukoliko žele da se njihovi proizvodi izvoze i ako će se ove kompanije prepoznati kao dio globalne ekonomije.

Da bi im pomogao IFC implementira program međunarodnih standarda i tehničkih propisa u regiji, koji podržavaju Ministarstvo vanjskih poslova Norveške i Ministarstvo ekonomije Slovenije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: