Banja Luka
0

Uvedena produžena aviolinija, letovi i do Štutgarta

FENA
Direktor “Aerodroma RS” Velimir Bobić potvrdio je da je od danas otvorena nova produžena linija Banja Luka - Salcburg - Štutgart, na kojoj saobraćaju avioni austrijske kompanije “Austroyet”.

Do sada je ova aviokompanija održavala let s banjalučkog aerodroma na relaciji Banja Luka-Salcburg, ali nije zabilježeno veliko interesovanje putnika.

Bobić je potvrdio da će avioni od danas na uspostavljenoj novoj produženoj relaciji saobraćati tri puta sedmično, a cijena karte u jednom pravcu je 175 eura bez aerodromskih taksi.

Direktor banjalučkog aerodroma je potvrdio da će se 2. oktobra sastati s predstavnicima “Rajan era”, kompanije koja nudi karte po prihvatljivim cijenama u vezi s otvaranjem linije Banja Luka - Frankfurt.

Istovremeno, krajem augusta i time ljetne sezone, ukida se direktna linija Banja Luka-Tivat, na kojoj su saobraćali avioni austrijske kompanije “Austroyet“.

Austrijska aviokompanija prihvatila je da prevozi putnike s banjalučkog aerodroma pod uvjetom da Vlada RS-a subvencionira sva prazna mjesta u avionu na relaciji Banja Luka-Salcburg.