{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrditi stvarno stanje u "Agrokomercu"

S
13.4.2009. u 14:44
0
0
Utvrditi stvarno stanje u "Agrokomercu"
0
Utvrditi stvarno stanje u "Agrokomercu"
Danas je u Vladi Federacije BiH Strateški tim za "Agrokomerc“ d.d. Velika Kladuša, kojim je predsjedao premijer FBiH Nedžad Branković, na svom drugom sastanku utvrdio pravce djelovanja u narednom periodu.
Nakon rasprave o stanju i problemima u ovom kolektivu zaključeno je da za tri sedmice Agencija za privatizaciju u FBiH i menadžment Agrokomerca pripreme prijedlog podjele društva na tehno-ekonomske cjelina koje će biti predmet privatizacije ili strateškog partnerstva. Biti će sačinjen i popis imovine, čijom će se prodajom u maloj privatizaciji osigurati sredstva za izmirenje obaveza Agrokomerca, kao i informacija o imovini koja se nalazi van BiH i evidentirana je u pasivnom podbilansu kompanije. Potrebno je sačiniti i popis imovine koja neće biti u sklopu tehno-ekonomskih cjelina predviđenih za privatizaciju ili strateško partnerstvo, a za koju su lokalne zajednice pokazale imteres.

Na osnovu ovih prijedloga Strateški tim će na sljedećem sastanku utvrditi politiku privatizacije i konkretnih mjera u njenoj realizaciji, stoji u saopštenju za javnost iz Vlade FBiH.

Agencija za privatizaciju u FBiH je, u skladu sa dogovorenim zadacima na prvom sastanku Strateškog tima, pokrenula proces odabira neovisnog revizora za reviziju finansijskih izvještaja preduzeća i utvrđivanja realnog bilansa stanja i bilansa uspjeha društva u 2008. godini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: