Federalno ministarstvo finansija
0

Usvojen Plan aktivnosti za nadzor nad implementacijom Zakona o porezu na dohodak

FENA
U Federalnom ministarstvu finansija danas je održan treći sastanak Odbora za nadzor nad implementacijom Zakona o porezu na dohodak.

Na sastanku je usvojen Plan aktivnosti za nadzor nad implementacijom Zakona o porezu na dohodak koji su sačinili predstavnici Porezne uprave Federacije BiH, USAID TARA projekta i Federalnog ministarstva finansija.

Usvojeni Plan je vodič kroz proces implementacije Zakona o porezu na dohodak za Poreznu upravu FBiH i Federalno ministarstvo finansija, a Odboru će poslužiti kao sredstvo za praćenje planiranih aktivnosti koje će provoditi Federalno ministarstvo finanasija i Porezna uprava FBiH.

Razmatrana je i informacija o stanju informatičkog sistema Porezne uprave FBiH, kao jednog od najznačajnijih uvjeta za efikasnu primjenu Zakona o porezu na dohodak, pri čemu je naglašena potreba za osiguranjem značajnijih finansijskih sredstava neophodnih za nabavku softweara i hardweara.

Članovi odbora su se suglasili da o aktivnostima i potrebnim sredstvima treba upoznati i Vladu Federacije BiH da bi se na vrijeme osigurala neophodna finansijska sredstva za primjenu Zakona o porezu na dohodak, saznaje Fena u Federalnom ministarstvu finansija.