{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uspješno okončan projekat "Kreditna i ekonomska podrška za stanogradnju"

F
1.10.2008. u 13:52
0
0
Uspješno okončan projekat "Kreditna i ekonomska podrška za stanogradnju"
0
Uspješno okončan projekat "Kreditna i ekonomska podrška za stanogradnju"
Uspješno je okončan projekat "Kreditna i ekonomska podrška za stanogradnju i ekonomski razvoj" koji je međunarodna nevladina ogranizacija World Vision, Ured u Tuzli, u saradnji sa Mikrokreditnom fondacijom EKI, realizirala na području dvadeset i dvije općine u protekle četiri godine.
Za seoska domaćinstva u općinama Bosanski Brod, Modriča, Odžak, Šamac, Gradačac, Vukosavlje, Doboj, Han Pijesak, Sokolac, Olovo, Rogatica, Goražde, Foča, Višegrad, Pale, Vlasenica, Milići..., osigurano je više od 1.800 stambenih i preko 300 kredita za podršku malom poduzetništvu u ukupnoj vrijednosti više od 11 miliona KM.

Uz to, 250 malih poduzetnika koji su uspješno uložili kreditna sredstva u vlastiti biznis ili farmu dobilo je dodatnu podršku za dalji razvoj svojih poslovnih ideja.

Projekti su za cilj imali da doprinesu razvoju stočarstva, pčelarstva, peradarstva, voćarstva, plasteničke proizvodnje i da povezuju proizvođače sa tržištem.

Projekt su zajednički finansirali Švedska organizacija za međunarodni razvoj (Sida) i World Vision Kanada.

Svečanost povodom završetka projekta bit će održana u četvrtak, 2. oktobra u Domu kulture u Tarevcima, Modriča, najavljeno je iz World Visiona BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: