Sarajevo
84

Uspješno održana edukacija za mlade "Uvod u razvoj poduzetničkih vještina" Akademije izvrsnosti

V. K.
Akademija izvrsnosti (Excellence Academy) u saradnji sa Poduzetničkim klubom Školskog centra "Mehmed Handžić" organizovala je edukaciju "Uvod u razvoj poduzetničkih vještina" 22. maja u Sarajevu u Školskom centru "Mehmed Handžić".

Jedanaest učenika Poduzetničkog kluba Srednje škole “Mehmed Handžić”, Treće gimnazija Sarajevo i Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija dizajna i multimedije učestvovalo je u edukaciji koja je imala za cilj potaknuti liderske i poduzetničke vještine kod mladih koje će doprinijeti pozitivno njihovom ličnom razvoju i društvu u Bosni i Hercegovini.

Edukativni program "Uvod u razvoj poduzetničkih vještina" je uključivao tematske oblasti: Psihologija uspjeha i mentalni sklop pobjednika; Liderska komunikacija poduzetnika. Uspješnoj organizaciji i realizaciji edukacije doprinijelo je stručno osoblje Školskog centra "Mehmed Handžić" i tim Akademije izvrsnosti.

Akademija izvrsnosti već nekoliko godina zajedno sa BH Telecomom i Klubom podrške Akademije izvrsnosti uspješno osnažuje liderske vještine kod mladih kroz programe iz oblasti sporta, edukacije i kulture. Kroz edukativne programe Akademije izvrsnosti u proteklih nešto više od godinu dana preko sedamdeset mladih je uzelo učešće u programima, a od 2016. god. do danas broj mladih koji su učestvovali u programima Akademije izvrsnosti je preko hiljadu.

Podsjećanja radi, Akademija izvrsnosti je svjetski prepoznat i nagrađivan društveni projekat u izboru Međunarodnog olimpijskog komiteta u oblasti "Sport i društveni razvoj" u 2016. god. i 2018. god.