{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uspješna promocija bh. inovacija u Beogradu

F
29.5.2010. u 21:40
0
3
Uspješna promocija bh. inovacija u Beogradu
0
Uspješna promocija bh. inovacija u Beogradu
Beograd
Članovi Asocijacije inovatora BiH dobili su pet priznanja za predstavljenih osam inovacija na 30. Međunarodnoj izložbi pronalazaka, novih tehnologija i industrijskog dizajna, koja je završena sinoć u Beogradu.
Veterinar iz Bugojna Sanel Alagić za svoj "hegemonizirani voćni kajmak “, koji može biti i sa povrćem, ali i bez bilo kakvih dodataka, dobio je srebrenu medalju u kategoriji "nove tehnologije“ i bronzanu medalju za bačvicu od bijelog bora u kategoriji "industrijski dizajn“.

Kako se navodi u saopćenju Asocijacije inovatora BiH, žiri je ocijenio da ova posuda predstavlja "koliko originalan ambalažni, toliko ukrasan proizvod“ te da zaslužuje priznanje i zbog toga što se izrađuje od odbačenih borovih grana.

Josip Bilić, iz Livna, dobio je srebrenu medalju za "vertikalnu vjetro-turbinu sa dva rotora“, dok je Sarajlija Pavel Pavelka dobio dvije diplome, za "biološko đubrivo“ i "antioksidant-detoksikant“.

Domaćin izložbe, Savez pronalazača i autora tehničkih unapređenja Beograda, dodijelio je diplomu i BH Telecomu, “za trajnu podršku udruženju inovatora i inovatorskom pokretu u Bosni i Hercegovini", kaže se u saopćenju Asocijacije inovatora BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: