biznis
643

Uspješan prvi let Bosnian Wand Airlinesa iz Sarajeva: Više od 200 putnika u posjeti Atini

Piše: E. S. H.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Nova aviokompanija u BiH, Bosnian Wand Airlines, je svoj red letenja otvorila letom za Atinu. Avion Airbus 321 koji ima preko 200 sjedišta je poletio jutros u 8 sati sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a gosti na prvom letu su bili predstavnici medija, turističkih agencija i udruženja.

Ljubazno osoblje i raspoloženi putnici su uživali tokom leta za Atinu koji je trajao 90 minuta, a u grčkoj prijestolnici su proveli nekoliko sati u obilascima znamenitosti.

Većina putnika se popela na čuvenu Akropolu, obišli su kompleks antičkih građevina i napravili nevjerovatne fotografije sa pogledom na Atinu. Nije izostala ni posjeta restoranima, a ko bi odolio grčkim gyrosima.

Sunčano vrijeme i proljetna temperatura su upotpunile jednodnevni izlet. Putnici su na Sarajevski aerodrom stigli u večernjim satima.

Bosnian Wand Airlines je osnovan s ciljem da se naša zemlja poveže s važnim destinacijama na svijetu. Osim za Atinu, avion iz Sarajeva leti i za Amsterdam, Štokholm, Malme i Frankfurt. Sa bliskoistočnim destinacijama, Bagdadom i Erbilom, kompanija je povezana preko švedskih aerodroma, a u pripremi je let za Džedu direktno iz Sarajeva.

Ova aviokompanija zapošljava 50 mladih ljudi iz BiH, a želja im je doprinijeti razvoju Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo da je prvi let ove aviokompanije bio zakazan za 9. januar, ali je otkazan kako bi kabinsko osoblje upotpunilo svoje znanje i pružilo najbolju uslugu putnicima.