{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uspjeh se nadaleko čuje: Novi Sad odao priznanje razvoju Goražda

11.10.2015. u 16:27
97
62
Uspjeh se nadaleko čuje: Novi Sad odao priznanje razvoju Goražda
97
Na ovogodišnjem četvrtom Dunavskom biznis forumu koji se održava u Novom Sadu, općini Goražde dodijeljeno je prestižno priznanje "Zlatni ključ".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Nagrada je dodijeljena za angažman u privlačenju investitora, zapošljavanje i projekte međuregionalne saradnje.

Priznanje je u amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu uručeno Muhamedu Ramoviću, načelniku općine Goražde koji je u svom obraćanju predstavio Goražde i potencijale ovog područja. Podsjetimo da je goraždanska kompanija Bekto Precisa na prošlogodišnjem Forumu nagrađena priznanjem "Dunavski kapetan", a uz ovogodišnji "Zlatni ključ" općini Goražde znak je to prepoznavanja kontinuiteta i dobrog upravljanje lokalnom zajendicom ali i kompanijama.

Dunavski biznis forum organizuju Media Invent, Univerzitet u Novom Sadu, BSC i Institut Evropskih regiona iz Salzburga u partnerstvu sa mnogim EU i regionalnim organizacijama i privrednim subjektima a Forum u novosadskom Univerzitetu i u Skupštini Vojvodine okupi više od 1.000 privrednika, naučnika i stručnjaka različitih oblasti iz svih 14 zemalja Podunavskog regiona.

Dunavski biznis forum kao novi i značajan regionalni događaj koji okuplja veliki broj zemalja i učesnika u prošloj godini je predstavljen i promovisan i u Briselu na Otvorenim danima regiona. Forum ima za cilj da podstakne partnerstva između kompanija, gradova i regija radi izgradnje prosperiteta i veće konkurentnosti Dunavskog regiona.

Ovogodišnji je okupio regionalne lidere u biznisu i institucijama, ključne aktere u energetici, transportu, ekonomiji, turizmu i poljoprivredi kako bi dao podsticaj investicijama i povećao konkurentnost u regionu.

Pored Općine Goražde nagrade su dobili i Grad Bijeljina, Grad Braile iz Rumunije, Grad Rijeka iz Hrvatske, te Opština Čajetina iz Srbije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: