Općina Novi Grad
61

Uskoro rekonstrukcija ulice Džemala Bijedića, Euro-Asfalt dobio posao od 6,5 miliona KM

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Općina Novi Grad Sarajevo odabrala je kompaniju Euro-Asfalt kao glavnog izvođača radova za rekonstrukciju, sanaciju i proširenje ulice Džemala Bijedića u dužini od 2.300 metara.

U odluci koju je objavila Općina Novi Grad stoji da je prihvaćena preporuka Komisije za javne nabavke o prihvatanju ponude od 6.500.465 KM.

Kako stoji u ovoj odluci, ponuda Euro-Asfalta ujedno je bila i jedina u ovom postupku. Utvrđeno je da ona ispunjava sve uslove tražene u tenderskoj dokumentaciji.

Inače, 23. maja su načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i premijer KS Adem Zolj potpisali sporazum o udruživanju finansijskih sredstava za realizaciju projekta rekonstrukcije, sanacije i proširenja ulice Džemala Bijedića u dužini od dva kilometra i 300 metara.

"Posebnu važnost ova saobraćajnica ima za sve stanovnike koji žive u njenoj blizini, ali njen značaj se ogleda i u činjenici da će biti omogućeno saobraćajno tranzitno povezivanje Južne longitudinale, IX transferzale i autoputa, preko LOT-a 2C", precizirao je premijer Zolj.

"Realizacija ovog projekta bit će jedno od važnijih rješenja pitanja saobraćajnih gužvi koje su posljednjih godina u Sarajevu sve izraženije. U isto vrijeme, ova ulica se trenutno nalazi u lošem stanju s oštećenom cestom, jer nije rekonstruirana nikada od agresije na BiH pa do danas. Uz njenu rekonstrukciju bit će izvedeno i njeno proširenje, gdje god to bude moguće, kako bi se njen kapacitet znatno povećao", kazao je tada načelnik Efendić.