{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


USAID promovira kulturu življenja u BiH

F
5.6.2007. u 12:30
0
0
USAID promovira kulturu življenja u BiH
0
USAID promovira kulturu življenja u BiH
Skakavac
Vlada Sjedinjenih Američkih Država je putem Američke agencije za međunarodni razvoj a povodom 5. juna, Svjetskog dana okoliša, osigurala podršku kampanji "Kultura življenja" koja će biti provedena u BiH.
Kampanja će predstavljati čistu okolinu i njenu zaštitu, bolje upravljanje urbanim okolišem u BiH te razvoj šumskih rekreacijskih parkova. Istraživanje provedeno kako bi se ispitali efekti prve kampanje podizanja svijesti o turizmu "Turizam – blago nadohvat ruke" koju je tokom 2006. podržao USAID pokazalo je da su zagađenost smećem i loše upravljanje bh. prirodnim i urbanim okolišem među najvećim preprekama razvoju turizma.

Kao odgovor na ovakve pokazatelje, USAID-ov Projekt razvoja klastera (CCA) osigurat će podršku bh. turističkom klasteru za nastavak kampanje i tokom 2007. i 2008.

Kampanja "Kultura življenja" bit će usmjerena na čisti okoliš i njegovo održavanje a bit će vođena u saradnji s bh. vlastima, turističkim udruženjima, nevladinim organizacijama i partnerima iz privatnog sektora.

Unapređenjem sektora turizma i prerade drveta, USAID-ov projekt CCA pruža podršku ukupnom ekonomskom razvoju u BiH. USAID je dosad za BiH osigurao više od milijardu dolara pomoći usmjerene na ostvarivanje ekonomskog, demokratskog i društvenog napretka, saopćeno je iz USAID-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: