|

USAID krediti putem UniCredit Bank

USAID krediti putem UniCredit Bank
0
S
Sarajevo-x.com
7.1.2011. u 13:24
1
komentara
0

dijeljenja
USAID krediti putem UniCredit Bank
Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i UniCredit Bank potvrdili su nastavak saradnje do oktobra 2016. godine. Potpisom Ugovora o garantnom fondu produžena je garancija USAID-a na kredite iz sredstava Banke namijenjene pravnim osobama.
Garancija vrijedi za poduzetničko bankarstvo, mala i srednja privatna preduzeća i ciljano je usmjerena na poljoprivrednu proizvodnju, proizvodnju i preradu hrane, drvopreradu i turizam.

Krediti se kreću u iznosu od 15.000 USD do jedan milion USD uz kamatnu stopu od 7,99%. Rok za povrat kredita je 30. septembar 2016. godine.

UniCredit Bank i USAID imaju najdužu saradnju u garantnom kreditiranju u BiH, a sve s namjerom stimuliranja ciljanih sektora ekonomije. Krediti se odobravaju iz sredstava Banke, a USAID garantira za 50% iznosa plasiranog kredita.

Do danas je vlada SAD-a, prvenstveno putem USAID-a, obezbijedila preko milijardu i po dolara za podršku ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz UniCredit Bank.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...