{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usaglašena dugovanja Iraka prema bh. firmama

F
18.5.2007. u 11:50
0
0
Usaglašena dugovanja Iraka prema bh. firmama
0
Usaglašena dugovanja Iraka prema bh. firmama
Predstavnici Agencije za privatizaciju u FBiH u saradnji s preduzećima čija su potraživanja iskazana u pasivnom podbilansu uspješno su 16. maja u Beogradu usaglasili s Yugoimportom/SDPR-om svoja potraživanja i dugovanja po osnovu obavljenih poslova u Iraku.
Potpisan je Protokol o usaglašenim komercijalnim potraživanjima od Iraka u kojem se precizira irački dug od 205.064.578,64 USD. Ovom iznosu pripadaju i kamate koje se obračunavaju od augusta 1990. do oktobra 2006. godine od 296.619.161,83 USD, kaže se u saopćenju iz Agencije za privatizaciju FBiH.

Istog dana, potpisan je i Memorandum o razumijevanju u kojem je definirana namjera potpisnika Protokola da se omogući Agenciji za privatizaciju u FBiH i preduzećima samostalan nastup u daljnjim pregovorima s iračkom stranom o restrukturiranju duga prema uvjetima koje su utvrdile i potpisale članice Pariskog kluba.

Yugoimport/SDPR je Savezna direkcija prometa robe, komisionar, putem kojeg su namjenska i nenamjenska preduzeća do 1990. godine mogla izvoziti robu i usluge. Protokol i Memorandum, pored Yugoimporta/SDPR-a i Agencije za privatizaciju u FBiH i potpisali su predstavnici preduzeća: Vranica d.d. Sarajevo, Zrak d.d. Sarajevo, Bratstvo holding Novi Travnik, Bosnalijek d.d. Sarajevo, Unioninvest Sarajevo, Unis Promex Sarajevo, Famos d.d. Sarajevo, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: