Upravni odbor UIO ni nakon današnjeg sastanka nije dogovorio raspodjelu prihoda

Klix.ba
21.2.2019. u 17:27
4
9
Upravni odbor UIO ni nakon današnjeg sastanka nije dogovorio raspodjelu prihoda
4
Upravni odbor UIO ni nakon današnjeg sastanka nije dogovorio raspodjelu prihoda
Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UINO) BiH odlučio je na današnjoj sjednici u Mostaru da Nacrt izmjena i dopuna Zakona o postupku neizravnog oporezivanja BiH bude dorađen u skladu s iznesenim primjedbama i da se o tome odlučuje na idućoj sjednici.
Ni na današnjoj sjednici nije bilo saglasnosti među entitetskim predstavnicima za podršku odlukama koje se odnose na privremena poravnanja za protekle godine, ali i za 2018. godine.

Također, nije usvojena ni Odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava u razdoblju januar - mart 2019. godine.

Članovi UO nisu postigli saglasnost o načinu rješavanja problema u vezi s izvršenjem presude Suda BiH u korist Republike Srpske po kojoj je Uprava dužna da isplati 15 milijuna KM glavnice uz pripadajuću kamatu zbog nepostojanja odluka o poravnanjima u 2009. i 2010. godini.

Na inicijativu poslodavaca u BiH danas je razmatran prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o PDV-u, ali nije bilo dovoljno glasova kako bi ovaj podzakonski akt bio izmijenjen.

Na današnjoj sjednici razmatrana je informacija o stanju i aktivnostima UINO BiH za posljednji kvartal 2018. godine, gdje se navode podaci o povećanju prihoda od PDV-a, kao i od prinudne naplate.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: