{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upravni odbor UIO BiH traži opsežnu analizu prije izmjene Zakona o akcizama

14.9.2015. u 19:27
9
22
Upravni odbor UIO BiH traži opsežnu analizu prije izmjene Zakona o akcizama
9
Upravni odbor UIO BiH traži opsežnu analizu prije izmjene Zakona o akcizama
Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH formirao je danas Radnu skupinu koja ima rok od 15 dana da sačini sveobuhvatnu analizu i predloži izmjene i dopune seta zakona koji tretiraju akciznu politiku.
U Radnoj skupni bit će članovi UO UIO iz reda eksperata, resornih ministarstava i Uprave koji imaju rok od 15 dana da izađu sa konkretnim prijedlozima za izmjenu seta zakona koji se odnose na ovu oblast, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Upravni odbor zadužio je danas članove iz reda eksperata da definiraju izmijene Pravilnika o unutarnjoj organizaciji UIO kako bi se uvijeti za izbor direktora UIO uskladili sa zaključkom Vijeća ministara BIH, ali i Zakonom o sistemu indirektnog oporezivanja koji regulira rad ove institucije.

Uprani odbor UIO danas je primio k znanju Informaciju UIO o projektu poboljšanja granične infrastrukture, te je zaključeno da je nužno ulagati u ovu oblast ali se mora pronaći prihvatljiv i ekonomičan model jer ovakvi projekti iziskuju znatna finansijska izdvajanja, navodi se u saopćenju Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: