biznis
0

Uprava tvrtke "Boreas" o privatizaciji HEPOK-a

FENA
U povodu medijskih napisa o namjeri tvrtke "Boreas" da sudjeluje u privatizaciji kombinata HEPOK u Mostaru Uprava spomenute tvrtke oglasila se priopćenjem za javnost u kojem stoji da je ta tvrtka dostavila pismo namjere za kupnju većinskog paketa dionica HEPOK-a.

Tvrtka "Boreas" u svom asortimanu nema vina pa je namjeravala svoje resurse i iskustva u radu s mnogim svjetski poznatim tvrtkama usmjeriti upravo u tom pravcu.

Tako je prije četiri godine donesena odluka o sudjelovanju u privatizaciji dvaju proizvođača vina u regiji i to u Hrvatskoj Dalmacijavina, a u BiH HEPOK-a.

"Vjerujući da bi svojim znanjem i iskustvom, te financijskim resursima mogli pomoći tim poduzećima uputili smo pisma namjere Hrvatskom fondu za privatizaciju, odnosno Agenciji za privatizaciju u FBiH", navodi se u priopćenju.

Iz te tvtrke ističu da su nakon poteškoća uzrokovanih aferom "Maestro" otkazali aktivnosti vezane za privatizaciju u Hrvatskoj.

Kako nema nikakvih pravnih zapreka za takve aktivnosti u BiH te nakon poziva Agencije za privatizaciju u FBiH sudjelovali smo u razgovorima s čelnim ljudima Agencije te nakon toga im dostavili pismo namjere za kupnju većinskog paketa dionica HEPOK-a, stoji u priopćenju.