Snaga grupne kupovine
0

Upoznajte eKupon tim koji je korisnicima omogućio da uštede 2 miliona KM

Piše: T. Sekulić
Nina Milić, Amela Barleci, Delila Dervišević, Dino Mujanović i Darko Grubešić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Prvi i vodeći bh. portal za grupnu kupovinu eKupon.ba za manje od dvije godine postigao je veliki uspjeh uštedivši svojim korisnicima čak dva miliona KM. Mali, ali vrijedni tim eKupona svakodnevno radi kako bi svojim korisnicima osigurao najbolje i najkvalitetnije usluge za 50-90 posto popusta.

eKupon je prvi bh. web servis za grupnu kupovinu, koji je u veoma kratkom periodu postavio standarde grupne kupovine i probio led kada je u pitanju grupna kupovina i online plaćanje u BiH.

"Web servis eKupon nudi svakodnevno popuste na proizvode i usluge krajnjim korisnicima, a poslovnim partnerima ogromnu promotivnu kampanju koja podrazumijeva promociju na vodećim bh. portalima, oglašavanje putem velike baze newslettera i Facebook kampanju. Ovih dana slavimo mali jubilej kada je u pitanju ušteda i prodaja. Naime, korisnici su putem našeg portala uštedjeli više od dva miliona KM u manje od dvije godine postojanja što dokazuje snagu grupne kupovine. Također, preko eKupona je do sada prodano čak 70.000 kupona", kazao je za Klix.ba Dino Mujanović, koordinator projekta.

Misija - zadovoljni korisnici

Najveći bh. portal za grupnu kupovinu za nešto manje od dvije godine postojanja ima blizu 40.000 aktivnih korisnika, a svaki dan bilježe desetke novih korisnika.

"Naša misija je da imamo zadovoljne i lojalne korisnike. Zadovoljni korisnici se ogledaju kroz sve veći broj eKupon članskih kartica koje besplatno dostavljamo direktno na kućnu adresu korisnika. Zahvaljujući kartici korisnik ne mora printati svoje eKupone, a u budućnosti spremamo dodatne pogodnosti za naše članove", istakao je Mujanović.

Osim ponuda koje se odnose na Sarajevo, na eKuponu je moguće pronaći i regionalne ponude, uglavnom u vezi sa putovanjima, a cilj eKupona je sve veća prisutnost i u Tuzli, Zenici, Mostaru, Banjoj Luci...

"Nudimo široku regionalnu ponudu. Naprimjer, nedavno smo imali ponudu organizovanog putovanja u Istanbul gdje smo u svega nekoliko sati prodali više od 50 kupona", naglasio je Mujanović, dodavši da ponude na eKuponu traju kraće, ali se prodaju više.

"Cilj svake naše ponude je da napravimo bum i da se u gradu priča o tome", istakao je koordinator projekta.

Obaranje rekorda

Najviše kupona preko najvećeg bh. portala za grupnu kupovinu prodano je za restoran Food Office - 1337, zatim za ćevabdžinicu Ferhatović - 1299, a čak 1247 korisnika odazvalo se na jednu od humaniranih akcija na portalu.

"Od početka projekta eKupon svaki mjesec pokazuje svoju humanu stranu. Trudimo se da pomognemo onima kojima je to najviše potrebno i, naravno, pri prodaji kupona odričemo se zarade", kazao je Mujanović, dodavši da je trenutno aktuelna ponuda za kupovinu kupona u vrijednosti od 5 KM kako bi se spasio život mladog Amara Šabovića.

Naravno, eKupon je portal putem kojeg je plaćanje posve sigurno.

"Sve transakcije na eKuponu radimo preko PikPaya, prvog domaćeg servisa za sigurno i brzo internet plaćanje i naplatu. eKupon i PikPay nigdje ne pohranjuju informacije o kreditnoj ili debitnoj kartici potrošača, tako da za sigurnost ne trebaju brinuti. Slobodno mogu reći da smo uspostavili standarde i novitete u BiH kada je riječ o kartičnom plaćanju".

Besplatna kampanja ponuđačima, popusti za korisnike

Tim eKupona je mali, ali veoma uspješan.

"Naš tim vjeruje u sebe i kvalitet usluga koje pružamo. Koristimo i pratimo najnovije trendove grupne kupovine, radoznali smo i proaktivni, istražujemo novitete i slušamo krajnje korisnike, njihove prijedloge, pohvale, kritike... Idemo u smjeru želja korisnika te pokušavamo sve novitete implementirati u BiH. Često uspijemo za samo nekoliko sati prodati nekoliko stotina eKupona", rekao je Mujanović za Klix.ba.

Naravno, eKupon ponuđačima nudi besplatnu promotivnu kampanju, podršku i dovodi im korisnike.

"Pored međunarodnih poslovnih partnera, volimo sarađivati i potencirati proizvođače i proizvode iz BiH. Veoma nam je bitan kvalitet svake ponude, jer je svaka od njih ugovorom definisana i na taj način omogućena je maksimalna sigurnost ponude ne eKuponu. Mi zaista vjerujemo u snagu grupne kupovine, korisnici su nam uvijek u fokus, osluškujemo njihove prijedloge i potenciramo ispitane i kvalitetne ponude i partnere".

Portal eKupon trenutno priprema novitete za poslovne partnere i korisnike, a rade i na vizuelnom osvježenju stranice.

Tim eKupona dokazuje da su spoj mladosti, kreativnosti i marljivosti savršena formula za uspjeh.