Srebrenica
0

Upitno asfaltiranje puta do Bajramovića

FENA
U Mjesnu zajednicu Sućeska vratila se polovina prijeratnog stanovništva. Donatorskim sredstvima i ulaganjem mještana koji žive u inostranstvu obnovljeno je više od 200 kuća.

Nedavno je sredstvima UNDP-a i Općne Srebrenica asfaltirana putna dionica od osam kilometara koja povezuje Srebrenicu sa Sućeskom. Međutim, preostala tri kilometra, koja nisu asfaltirana, na lokaciji kod sela Bajramovići, po procjenama stručnjaka, koštat će znatno više od investicije koja je uložena u asfaltiranje kompletne dionice duge osam kilometra.

''Od 1.700.000 KM, koliko su procijenjena ulaganja za asfaltiranje preostala tri kilometra, čime bi se u potpunosti asfaltirao pravac Srebrenica-Sućeska, sedamdeset posto su sredstva namijenjena za izradu podzida duž dionice. Na ovom dijelu je najviše krivina i neophodno je uraditi veliki broj podzida, što iziskuje najviše sredstava u ovom projektu'', kaže Abdurahman Omić stručni saradnik za rekonstrukciju i obnovu u Općini Srebrenica, dodajući da je zbog toga upitno asfaltiranje preostala tri kilometra.

Mujo Hasanović presjednik MZ Sućeska kaže da je Općina obećala u ovoj godini asfaltiranje još pet kilometra od Srebrenice do Žutice, čime bi put prema Sarajevu bio kraći za 20 kilometra.