biznis
0

United Grupa: U potpunosti poštujemo sve uredbe i odluke nadležnih organa BiH

Klix.ba
United Grupa u BiH oglasila se nakon komentara o nacionalnoj pripadnosti njenih rukovodilaca u pojedinim medijima istakavši da kompanija u potpunosti poštuje sve uredbe i odluke nadležnih organa BiH i da posluje u skladu sa najvišim poslovnim standardima.

Negativne komentare vezani za rukovodstvo kompanije nazvali su neprihvatljivim i zatražili od pravnih eksperata u BiH i Sjedinjenim Državama da ispitaju i pokrenu sve pravne opcije u odgovoru na te klevete. Također podnose obavještenje relevantnim evropskim organima, naveli su.

"United Grupa je do sada uložila preko 220 miliona USD u BiH i neposredno zapošljava gotovo 650 ljudi iz svih krajeva BiH. Usluge koje ova kompanija pruža svojim klijentima odgovaraju najvišim evropskim standardima. Tokom narednih godina, United Grupa planira uložiti još 53 miliona USD. Ulaganja kompanije Telemach su i dalje usmjerena na unapređenje infrastrukturne mreže na narednu generaciju širokopojasnog pristupa internetu, međusobnu povezanost gradova Bosne i Hercegovine i šireg regiona putem optičkih kablova i unapređenje digitalnih TV platformi. Ova ulaganja pružaju neposrednu i značaju korist za državljane BiH u smislu izbora TV sadržaja, brzine interneta i usluga fiksne telefonije, otvaranja novih radnih mjesta i privrednog razvoja i daju podstrek drugim stranim investitorima koji razmatraju ulaganja u ovu zemlju. Međunarodna investiciona zajednica pažljivo prati investiciju United Grupe kao scenario za testiranje klime za ulaganje u regionu i postupka pridruživanja EU. United Media S.à.r.l. je dio United Grupe koja je pod kontrolom vodeće međunarodne investicione kompanije KKR u New Yorku, uz ulaganje Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)", istaknuto je u saopćenju za javnost United Grupe u BiH.