{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UniCredit podržava socijalno poduzetništvo i socijalnu inkluziju

F
8.5.2012. u 13:20
0
2
UniCredit podržava socijalno poduzetništvo i socijalnu inkluziju
0
UniCredit fondacija je zaključila prvi poziv za projekte u BiH koji su povezani sa socijalnim poduzetništvom i dječijom zaštitom u lokalnim zajednicama, te objavila odabrane organizacije kojima je dodijeljeno 254.229 KM.
Fondacija Mozaik je, zahvaljući dugogodišnjem iskustvu u administraciju grantova, provela složen i transparentan proces kroz koji je od 166 pristiglih projekta odobreno 11.

Izvršna direktorica Fondacije Vesna Bajšanski -Agić je danas u Sarajevu predstavljajući odobrene projekte podsjetila da je poziv bio otvoren od 27. februara do 30. marta ove godine.

Organizacije iz oblasti dječije zaštite i socijalne inkluzije kojima su dodijeljena sredstva od 80.629 KM su: UG „Medica“ Zenica, UG „Pomoć djeci Balkana“ Goražde, Višegrad, UG „Korak po korak“, Tuzla, zatim „Centar za djecu, mlade i porodicu“ Laktaši, UG „Interaktivne otvorene škole“ Tuzla i Udruženje dramskih umjetnika „Altteatar“ Sarajevo.

Iznos od 173.600 KM za Fond socijalnog poduzetništva je dodijeljen organizacijama: Poljoprivredna zadruga „Malinar“ Zavidovići, Udruženje žena „Orhideja“ Stolac, Udruženje distrofičara Doboj, Fondacija „Mreža za ekonomsku saradnju ECON Sarajevo, Mostar te Zemljoradnička zadruga „Insieme“ Bratunac.

UniCredit Fondacija je aktivna u BiH već duži niz godina, kroz Program zajedničkog doniranja - inicijativu koja potiče zaposlenike da budu humani. U ovoj godini zaposlenici UniCredita prikupili su i donirali 10.000 eura za sedam humanitarnih organizacija u BiH.

"Jedan od ključnih nosilaca naše misije jeste podrška lokalnoj zajednici u kojoj radimo. Kroz sve naše aktivnosti nastojimo da unaprijedimo kvalitet života svakog stanovnika BiH", rekao je direktor UniCredit Bank Berislav Kutle.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: