{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UniCredit podržava socijalno poduzetništvo i socijalnu inkluziju

F
8.5.2012. u 13:20
0
2
UniCredit podržava socijalno poduzetništvo i socijalnu inkluziju
0
UniCredit fondacija je zaključila prvi poziv za projekte u BiH koji su povezani sa socijalnim poduzetništvom i dječijom zaštitom u lokalnim zajednicama, te objavila odabrane organizacije kojima je dodijeljeno 254.229 KM.
Fondacija Mozaik je, zahvaljući dugogodišnjem iskustvu u administraciju grantova, provela složen i transparentan proces kroz koji je od 166 pristiglih projekta odobreno 11.

Izvršna direktorica Fondacije Vesna Bajšanski -Agić je danas u Sarajevu predstavljajući odobrene projekte podsjetila da je poziv bio otvoren od 27. februara do 30. marta ove godine.

Organizacije iz oblasti dječije zaštite i socijalne inkluzije kojima su dodijeljena sredstva od 80.629 KM su: UG „Medica“ Zenica, UG „Pomoć djeci Balkana“ Goražde, Višegrad, UG „Korak po korak“, Tuzla, zatim „Centar za djecu, mlade i porodicu“ Laktaši, UG „Interaktivne otvorene škole“ Tuzla i Udruženje dramskih umjetnika „Altteatar“ Sarajevo.

Iznos od 173.600 KM za Fond socijalnog poduzetništva je dodijeljen organizacijama: Poljoprivredna zadruga „Malinar“ Zavidovići, Udruženje žena „Orhideja“ Stolac, Udruženje distrofičara Doboj, Fondacija „Mreža za ekonomsku saradnju ECON Sarajevo, Mostar te Zemljoradnička zadruga „Insieme“ Bratunac.

UniCredit Fondacija je aktivna u BiH već duži niz godina, kroz Program zajedničkog doniranja - inicijativu koja potiče zaposlenike da budu humani. U ovoj godini zaposlenici UniCredita prikupili su i donirali 10.000 eura za sedam humanitarnih organizacija u BiH.

"Jedan od ključnih nosilaca naše misije jeste podrška lokalnoj zajednici u kojoj radimo. Kroz sve naše aktivnosti nastojimo da unaprijedimo kvalitet života svakog stanovnika BiH", rekao je direktor UniCredit Bank Berislav Kutle.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: