biznis
0

UniCredit ostaje sponzor Lige prvaka do 2015.

Sarajevo-x.com
UniCredit je objavio da je obnovio sponzorstvo UEFA-ine Lige prvak za sezonu od 2012. – 2015. te će na ovaj način nastaviti svoju saradnju sa najprestižnijim takmičenjem evropskog klupskog fudbala.

Produžetak ugovora će omogućiti UniCreditu da, koristeći do sada postignute rezultate, pruži podršku novoj “master brand” strategiji na način što će kroz ovu prestižnu platformu njegovati imidž europske banke, jačati lokalne brendove i poslovanje, navodi se u saopštenju.

"Obnavljanje sponzorstva na dodatne tri godine je jasna potvrda našeg stanovišta da smo evropska grupacija s jakom prisutnošću na ključnim tržištima, uključujući i regiju Centralne i Istočne Evrope. S obzirom na to - naš je cilj uz pomoć sponzorstva UEFA CL nastaviti povećavati svijest o brendu u regiji", podvlači Federico Ghizzoni, generalni direktor UniCredita. "Jasno je da smo izabrali evropsku sponzorsku platformu koja savršeno odgovara našem pozicioniranju kao vodeće evropske banke".

"Izuzetno nam je drago što je UniCredit odlučio produžiti svoj ugovor s UEFA-om i s UEFA-inom Ligom šampiona na naredne tri godine. Veoma cijenimo njihovu ponovnu podršku i doprinos, naročito u promociji ovog takmičenja u Istočnoj Evropi. Turneja trofeja UEFA CL, kao jedna od glavnih aktivnosti koju predstavlja UniCredit, stvorila je nezaboravna i uzbudljiva iskustva za ljubitelje nogometa/fudbala na ovim prostorima", izjavio je David Tailor, izvršni direktor UEFA Events S.A.

Turneja trofeja 2011.

Turneja trofeja Lige prvaka će u 2011. godini obuhvatiti još tri zemlje i pet glavnih gradova u Evropi. Tako će ruta uključivati ​​Sankt Peterburg (16.-18.9.) i Moskvu (23.-25.9.) u Rusiji, Kijev (30.9.- 2.10.) i Donjeck (7.-9.10.) u Ukrajini i na kraju Beograd (14. – 16.10.).