{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ulje Floriol povučeno iz prometa

S
12.11.2008. u 15:09
0
6
Ulje Floriol povučeno iz prometa
0
Ulje Floriol povučeno iz prometa
Tržišni inspektori Inspektorata Republike Srpske (RS) trajno su stavili van prometa 6.115 litara ulja marke Floriol, proizvedenog 12. avgusta ove godine, jer su analiza i superanaliza pokazale da u ovom slučaju nije riječ o rafinisanom suncokretovom ulju, kako stoji u deklaraciji, već o nekoj drugoj vrsti ulja, rekla je glavni tržišni inspektor Borka Surtov.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ona je naglasila da ovo ulje ima manji jodni broj, što znači da je riječ o nekom drugom ulju, a ne onom koje odgovara deklarisanim svojstvima.

“Nakon dobijene informacije o neusaglašenosti jestivog rafinisanog suncokretovog ulja Floriol, pakovanje od jednog litra, proizvedenog 12. avgusta ove godine, sa zahtjevima iz Pravilnika o kvalitetu jestivih ulja i masti biljnog porijekla i margarina, majoneza i njima srodnih proizvoda, tržišni inspektori su izvršili kontrolu više serija ovog ulja i utvrdili da 6.115 litara proizvedenih 12. avgusta ne zadovoljava deklarisana svojstva u pogledu jodnog broja”, pojasnila je Surtova.

Surtova je dodala da će tržišni inspektori odlučiti o načinu stavljanja navedene količine ulja van prometa.

Prema njenim riječima, kontrolu iste serije ulja izvršili su i inspektori Inspektorata Federacije BiH, čije su kontrole pokazale da je riječ o zdravstveno ispravnom proizvodu, te su dozvolili promet spornog ulja. Srna

Recesija grize Britaniju

12.11.2008. u 15:56

Oba indeksa i dalje u padu

12.11.2008. u 14:12
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: