{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ulje Floriol povučeno iz prometa

S
12.11.2008. u 15:09
0
6
Ulje Floriol povučeno iz prometa
0
Ulje Floriol povučeno iz prometa
Tržišni inspektori Inspektorata Republike Srpske (RS) trajno su stavili van prometa 6.115 litara ulja marke Floriol, proizvedenog 12. avgusta ove godine, jer su analiza i superanaliza pokazale da u ovom slučaju nije riječ o rafinisanom suncokretovom ulju, kako stoji u deklaraciji, već o nekoj drugoj vrsti ulja, rekla je glavni tržišni inspektor Borka Surtov.
Ona je naglasila da ovo ulje ima manji jodni broj, što znači da je riječ o nekom drugom ulju, a ne onom koje odgovara deklarisanim svojstvima.

“Nakon dobijene informacije o neusaglašenosti jestivog rafinisanog suncokretovog ulja Floriol, pakovanje od jednog litra, proizvedenog 12. avgusta ove godine, sa zahtjevima iz Pravilnika o kvalitetu jestivih ulja i masti biljnog porijekla i margarina, majoneza i njima srodnih proizvoda, tržišni inspektori su izvršili kontrolu više serija ovog ulja i utvrdili da 6.115 litara proizvedenih 12. avgusta ne zadovoljava deklarisana svojstva u pogledu jodnog broja”, pojasnila je Surtova.

Surtova je dodala da će tržišni inspektori odlučiti o načinu stavljanja navedene količine ulja van prometa.

Prema njenim riječima, kontrolu iste serije ulja izvršili su i inspektori Inspektorata Federacije BiH, čije su kontrole pokazale da je riječ o zdravstveno ispravnom proizvodu, te su dozvolili promet spornog ulja. Srna

Recesija grize Britaniju

12.11.2008. u 15:56

Oba indeksa i dalje u padu

12.11.2008. u 14:12
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: