Promo
32

Ukoliko tražite nove poslovne izazove, NSoft je pravo mjesto za razvoj vaše karijere

ICT (Information and Communications Technologies), jedna od najuzbudljivijih i najdinamičnijih svjetskih industrija i dalje se suočava sa značajnim problemom: samo 17% radnih mjesta u sektoru popunjavaju žene.

Globalno, udio žena lidera u ICT-ju je i dalje samo 9%. Ovaj postotak se, u posljednjih nekoliko godina, skoro pa i nije mijenjao, usprkos brojnim inicijativama koje su za cilj imale donijeti promjene u industriji.

Stereotipi vezani uz vrste poslova dostupnih u tehnološkoj industriji pridonose stalnom padu broja žena koje čine radnu snagu ove industrije. Kao rezultat, zapošljavanje i zadržavanje ženskih talenata unutar industrije postaje sve teža misija za tvrtke. NSoft je kompanija koja se aktivno bavi ovim pitanjem te nastoji ispraviti rodni disbalans promovirajući postignuća žena u ICT-ju i nudi alternativu stereotipima prepoznavajući i promovirajući nove uzore.

Usprkos nepovoljnim statistikama, više od milion žena svoje karijere grade u ICT sektoru. NSoft već preko 10 godina, dosta ranije nego je to postalo popularno, ohrabruje žene da ostvare svoj talent i potencijale te steknu priznanje koje i zaslužuju.

Izgrađena na principu "Vjeruj da možeš i na pola si puta", NSoft žensku snagu predstavlja 45 visoko profiliranih zaposlenica, od kojih njih osam nosi zasluženu titulu voditeljica odjela, a jedna, gđica. Ana Sović, je ujedno i članica uprave te COO (Chief Operating Officer) NSofta. Ana je magistra ekonomije, a dijelom NSoft pozitivne priče je od 2013. godine. Svoju karijeru je oblikovala od početka kroz IT, te ima bogato iskustvo u domeni vođenja projekata i visokog menadžmenta. Svjedočila je i sudjelovala u NSoftovom uspjehu, sudjelujući u izgradnji proizvodnog portfolija. Njeni svakodnevni zadaci uključuju osiguravanje kontinuiranog rada Odjela tehničke podrške, Sports Tradinga i Administracije, dok u isto vrijeme koordinira proces pronalaženja najboljih talenata u ICT industriji i širi NSoftov tim - sve kroz aktivnosti Odjela ljudskih resursa, koji je također pod njezinom nadležnošću.

Komentirajući radno okruženje u NSoftu, Ana ističe: "Kada jedna žena pomaže drugoj, rezultat tih napora je sjajan. Profesionalne karijere napreduju. Bez obzira na to gdje se nalazite u svom profesionalnom razvoju ili u kojem tehnološkom polju djelujete, NSoft nudi širok raspon podrške, programa i resursa za tehnološki napredak. Moja iskustva su pozitivna. Neću reći da se ne može postići napredak u ovome sektoru kada govorimo o rodnoj zastupljenosti, ali se u ovoj zajednici, od samog početka, osobno osjećam dobrodošlom. NSoft je zajednica koja je istinski progresivna. I mi smo, kao i globalni prosjek, uglavnom zasnovani na muškoj radnoj snazi. Ja sam jedina žena unutar uprave, no naše kolege s kolegicama dijele jedinstvenu viziju i jednake vrijednosti. Ne smatram kako je za progresivno okruženje potrebno imati sve žene kao radnu snagu ili žensku većinu, no vjerujem kako je potrebno dijeliti jednake vrijednosti - jednak tretman za žene, a NSoft to svakako ima."

Kako bi se promijenio trenutni sastav IT radne snage na NSoftovom primjeru, važno je naglašavati ženska dostignuća unutar kompanije. Budući da NSoft pruža jednake mogućnosti, svatko može karijerno napredovati sve dok to svojim izvanrednim radom i dokazuje. Žene u NSoftu su uključene u sve segmente poslovanja: od planiranja radne snage, razvoja, upravljanja proizvodima, prodaje do inovacija koje podrazumijevaju uporabu umjetne inteligencije (AI). Činjenica je kako novi proizvodi izazivaju veliko zanimanje među NSoft ženama, tako da razvoj inovativnog sustava - Chameleon platforme vodi žena.

Podupirući prava žena i sudjelovanje u tehnološkim arenama, NSoft želi poboljšati broj žena u tehnološkom prostoru i potiče vas da postanete dio našeg tima! Istupite i prijavite se na [email protected].