Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kartice su velika prevara koju su izmislili da narid vise trosi. Lakse je (sa psiholoske strane, tj vise trosis) karticom platiti 50 km nesto nego kad das novcanicu od 50 km. Barem ja tad imam osjecaj isto kao da neko drugi placa za mene, al kad das 50 km novcanicu, samo sto mi suza za njom ne potekne
Onda ce nase nane u dusek stavljati maticne ploce XD
Cilj je samo kontrola stanovništva, pracenje svakog koraka i potrosnju svakog centa.
I nako je dosta naroda sve vise u minusima i kreditima a tek karticom bit ce sve vise jer to koriste bogatuni po motu samo nek se konzumira gdje bogati postaju jos bogatiji!
Pa tako da narod nema kontrole na bankovnom računu i banke lakše te zavrnu za marku dvi i niko to neprimjeti
ta će oni kontrolisati, bitcoina kupiš i onda lagano droga, oružje, kurve
Nema lakse kontrole i pracenja nego bitcoina. Svaka transakcija ikad je zabiljezena direktno u blockchainu. Isto kao da na svaku marku koju primis udaris potpis i datum i onda opet potpis i datum kad je potrosis.
Kod mene keš samo što nije ukinut.
...što bi rek'o Mr. Bean....my flexible friend 😉
zato ce bit hakera na sve strane i poremetit sistem virusima,a kes imaju samo mafija ni banka nema toliko kesa u trezoru koliko ga mafija ima
Puno je bolji nacin placanja karticom i za mene je prednost svakako
Što manje gotovine to manje sive ekonomije
Pomaze Kontrolu Gradjana! Tacka! NWO, Jedna drzava, jedna vojska, jedna valuta, jedna religija... sve jedno... u tom pravcu ide svijet.. totalna kontrola, a sve pod supljom pricom o sigurnosti stanovnistva!! Prije o sigurnosti 1% populacije koja upravlja sa svime sto vidis oko sebe i radis svaki dan!
dao bog da i nema religije..nista dobrog donela nije..svi ratovi vodjeni zbog religije , a gore 1 bog. najmanje slobode imas kada para nemas...pa cak i da te kontrolisu preko kartice bolje i to nego da pojedinci se bogate..sive ekonomije ce uvek biti ali mnogo manje ako se budu kontrolisali tokovi novca..na kraju mi i ne odlucujemo mnogo ni kao pojedinci a ni kao regija..nama sta skuvaju to jedemo..
Cajic za smirenje i gledanje videa s macama. Pod hitno. I obrisi te NWO linkove, ocito ti skode.
Mi vec davno nemamo gotovine....a kartica sta je to?
Bolji je kes jer je opipljiv. Kad placam karticom otmem se kontroli, isto ko da na racunu imam milion😂
pa zato to i rade da sto vise trosis a imace pravo minusa da udjes crveno i oda te peglaju
@praznaprica sreca pa znam za granicu i kad treba stati :)
jeb... kartice, bez njih se moze, ako ukinu novac to je gore od fasizma i nacizma
Evo... svi se slomise da se vratimo u sistem robne razmjene.