biznis
0

"UKC" Tuzla i NLB potpisali ugovor o pružanju bankarskih usluga

Sarajevo-x.com
U prostorijama NLB Tuzlanske banke d.d., Tuzla, danas, 29.09.2009. godine je potpisan Ugovor o pružanju bankarskih usluga za potrebe Javne zdravstvene ustanove "Univerzitetski klinički centar" Tuzla.

NLB Tuzlanska banka je, na tenderu na kojem je učestvovalo sedam banaka, izabrana kao banka sa najpovoljnijom ponudom.

U ime Univerzitetskog kliničkog centra, Ugovor je potpisao direktor Prof.dr.med.sci. Elmir Čičkušić, a u ime NLB Tuzlanske banke direktor Almir Šahinpašić i Izvršni direktor Ernest Žvar.

Ugovorom, koji je potpisan na period od dvije godine, Banka će za UKC otvoriti transakcijske račune, obavljati usluge platnog prometa, oročavati novčana sredstva, blagovremeno i uredno izvršavati naloge za plaćanja u zemlji inostranstvu te pružati druge bankarske usluge.

NLB Tuzlanska banka je banka univerzalnog tipa. Pruža kompletan servis finansijskih i konsalting usluga. Mreža od 48 poslovnica čini usluge Banke dostupne klijentima na području cijele Federacije BiH kao i Distrikta Brčko. Ugledni časopis "Finance Central Europe" proglasio je NLB Tuzlansku banku po drugi put najboljom bankom srednje veličine u BiH.

NLB Tuzlanska banka je članica NLB Grupe koja predstavlja najveću slovenačku međunarodnu finansijsku grupaciju. Grupa, koju čini 63 članice, stvorila je efikasnu mrežu za pružanje širokog spektra finansijskih usluga i proizvoda za 4 miliona klijenata, u 16 zemalja jugoistočne Evrope.