{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ugovorena dogradnja petlje Šićki Brod

S
19.3.2010. u 15:56
0
0
Ugovorena dogradnja petlje Šićki Brod
0
Ugovorena dogradnja petlje Šićki Brod
Foto: Ilustracija
Ugovor za dogradnju petlje Šićki Brod danas su u Tuzli potpisali Direkcija cesta FBiH i zajedničko poduzetništvo Integral Inžinjering Laktaši, CPM BH Lukavac i Reweus d.o.o. Lukavac.
Ugovorena vrijednost radova je 6.471.733,42 KM. Nadzor na izvođenju radova obavljat će Konzorcij Zavod za saobraćaj GAF Sarajevo i Divel Sarajevo, a vrijednost ovog ugovora je 170.466 KM.

Radovi će se izvoditi planski, bez obustave prometa, i uz prethodnu izradu projekta odvijanja prometa u toku izvođenja radova. Planirani rok izvođenja radova je 240 dana, a počet će čim se steknu za to potrebni uvjeti.

Radovi podrazumijevaju kompletiranje petlje u Šićkom Brodu - bit će izgrađena četiri nova mosta i rekonstruirano pet postojećih mostova, kao i kompletirana dva nova kraka petlje i to krakovi petlje Tuzla – Orašje i Sarajevo – Doboj.

U okviru ovog projekta kompletirat će se zatvoreni sistem odvodnje površinske vode sa kolovoza do separatora i dalje do recipijenta. Izvest će se svi radovi na rasvjeti petlje Šićki Brod na svim krakovima petlje.

Kompletiranjem petlje u Šićkom Brodu na njen puni kapacitet, promet se razvrstava samo na desna skretanja sa isključnim trakama što će eliminirati sve zastoje na ovom čvorištu, posebno zastoje u jutarnjim i poslijepodnevnim satima koji su svakodnevnica na petlji u Šićkom Brodu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: