{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ugovor o strateškom partnerstvu između Vlade FBiH i Microsofta

S
11.12.2006. u 13:59
0
0
Ugovor o strateškom partnerstvu između Vlade FBiH i Microsofta
0
Ugovor o strateškom partnerstvu između Vlade FBiH i Microsofta
Povodom potpisivanja Ugovora o strateškom partnerstvu između Vlade FBiH i Microsofta, gospođa Lejla Zukić - Krivdić, direktor Microsofta BiH se u ime Microsoft korporacije zahvalila Premijeru Hadžipašiću i još jednom naglasila prednosti koje donosi ovo partnerstvo.
Trogodišnji Ugovor o strateškom partnerstvu sadrži ugovore o pravu korištenja najnovijih Microsoftovih softverskih proizvoda, te o međusobnim dugoročnim odnosima. Potpisivanje ugovora podrazumjeva legalizaciju kompletnog Microsoft softvera koji se koristi u organima Vlade Federacije BiH, čime je ovaj Entitet potvrdio svoje opredjeljenje za aktivno provođenje Zakona o zaštiti intelektualnog vlasništva u cilju smanjenja stope piratstva.

Značajan dio Ugovora je i projekat eGovernment, odnosno vlada bez papira, koji će u velikoj mjeri doprinijeti efikasnijem i savremenijem radu Vlade i njenih institucija.

“Potpisani Ugovor od izuzetnog je značaja za modernizaciju i informatizaciju organa Vlade FBIH, a prvenstveno se odnosi na transfer znanja i tehnologije, odnosno pružanje intelektualnih i poslovnih usluga. Ovo je značajan korak ka priključivanju evropskim i svjetskim standardima informatizacije”, naglasila je gđa. Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsofta BiH.

Nadalje, Ugovor o strateškom partnerstvu demonstrira opredjeljenje Microsofta da uspostavlja dugoročnu saradnju sa vladama, akademskim institucijama i privatnim kompanijama u zajedničkom naporu čiji je cilj razvoj lokalne ekonomije, te omogučavanje ovim zemljama da putem korištenja savremenih tehnologija ostvare bolju poziciju na globalnom tržištu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: