{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ugovor o strateškom partnerstvu između Vlade FBiH i Microsofta

S
11.12.2006. u 13:59
0
0
Ugovor o strateškom partnerstvu između Vlade FBiH i Microsofta
0
Ugovor o strateškom partnerstvu između Vlade FBiH i Microsofta
Povodom potpisivanja Ugovora o strateškom partnerstvu između Vlade FBiH i Microsofta, gospođa Lejla Zukić - Krivdić, direktor Microsofta BiH se u ime Microsoft korporacije zahvalila Premijeru Hadžipašiću i još jednom naglasila prednosti koje donosi ovo partnerstvo.
Trogodišnji Ugovor o strateškom partnerstvu sadrži ugovore o pravu korištenja najnovijih Microsoftovih softverskih proizvoda, te o međusobnim dugoročnim odnosima. Potpisivanje ugovora podrazumjeva legalizaciju kompletnog Microsoft softvera koji se koristi u organima Vlade Federacije BiH, čime je ovaj Entitet potvrdio svoje opredjeljenje za aktivno provođenje Zakona o zaštiti intelektualnog vlasništva u cilju smanjenja stope piratstva.

Značajan dio Ugovora je i projekat eGovernment, odnosno vlada bez papira, koji će u velikoj mjeri doprinijeti efikasnijem i savremenijem radu Vlade i njenih institucija.

“Potpisani Ugovor od izuzetnog je značaja za modernizaciju i informatizaciju organa Vlade FBIH, a prvenstveno se odnosi na transfer znanja i tehnologije, odnosno pružanje intelektualnih i poslovnih usluga. Ovo je značajan korak ka priključivanju evropskim i svjetskim standardima informatizacije”, naglasila je gđa. Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsofta BiH.

Nadalje, Ugovor o strateškom partnerstvu demonstrira opredjeljenje Microsofta da uspostavlja dugoročnu saradnju sa vladama, akademskim institucijama i privatnim kompanijama u zajedničkom naporu čiji je cilj razvoj lokalne ekonomije, te omogučavanje ovim zemljama da putem korištenja savremenih tehnologija ostvare bolju poziciju na globalnom tržištu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko je kriv za niske cijene malina?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: