{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ugovor o saradnji Elektroprivrede RS-a i ruskog "Inter Rao"-a

F
15.4.2008. u 13:41
0
0
Ugovor o saradnji Elektroprivrede RS-a i ruskog "Inter Rao"-a
0
Ugovor o saradnji Elektroprivrede RS-a i ruskog "Inter Rao"-a
Memorandum o rezumijevanju između Elektroprivrede Republike Srpske i ruske elektroprivredne kompanije "Inter Rao" potpisan je danas u Banjoj Luci, a u narednih 60 dana bit će konkretno definirani projekti koji će biti predmet saradnje između Elektroprivrede RS-a i ove ruske kompanije.
Generalna direktorica Elektroprivrede RS-a Branislava Miletić kazala je da ovaj memorandum praktično podrazumijeva da je usaglašen tekst sporazuma koji bi, nakon što ga odobre Nadzorni odbor, Vlada RS-a i Skupština akcionara, trebalo da bude potpisan s „Inter Raoom“.

Sporazum definiše pravce zajedničke saradnje Elektroprivrede RS-a i ruske elektroprivredne kompanije "Inter Rao", koja je dio ruske elektroprivrede, osnovan s ciljem strateškog investiranja u jugoistočnoj Evropi.

Saradnja dviju elektroprivrednih kompanija trebalo bi da se ogleda u pravcu razmjene informacija u vezi sa strateškim projektima koje bude namjeravala da radi Elektroprivreda RS-a, izgradnji zajedničkih objekata u elektroenergetskom sektoru i zajednički nastup dviju elektroprivreda na tržištima trećih zemalja.

Generalni direktor ruske elektroprivredne kompanije "Inter Rao" Evgeni Dod podsjetio je da je ta kompanija sličan memorandum jučer potpisala s Elektroprivredom Srbije te da će razmotriti zajedničke projekte između Srbije i RS-a za koje su zainteresirani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: