{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UG "INFOHOUSE" pokrenulo projekt "Volontiraj - kreditiraj"

F
10.4.2007. u 15:59
0
0
UG "INFOHOUSE" pokrenulo projekt "Volontiraj - kreditiraj"
0
UG "INFOHOUSE" pokrenulo projekt "Volontiraj - kreditiraj"
U saradnji sa "Stiftung Schueler Helfen Leben", GTZ-tom i Privrednom komorom KS-a, Udruženje građana INFOHOUSE je pokrenulo prvi projekt u BiH - "Volontiraj-kreditiraj", koji povezuje učenike srednjih škola i firme.
Jedan dan redovne nastave učenici 17 srednjih škola KS-a zamijenit će "Socijalnim danom" (10. maja 2007.), danom rada u nekoj od firmi ili nevladinih organizacija. Njihova dnevnica bit će uplaćena na projektni žiroračun.

Ovim novcem bit će finansirani samo najbolji školski projekti prezentirani i izabrani od učenika na "Sajmu ideja", koji će se održati 26. maja u Sarajevu. Tokom ove inicijative naučit će pisati projekte, zaraditi novac za njih u sarajevskim firmama, izabrati najbolje i implementirati ih te spoznati vrijednost rada i pokazati svoje poslovne komunikacijske vještine potencijalnim poslodavcima.

Koristi od ove inicijative imat će ne samo škole i učenici već i firme koje će učestvovati u "Socijalnom danu" jer će pomoći mladima u sticanju radnih navika te doprinijeti pozitivnom imidžu modernog poslovanja.

Do sada su mnoge bh. firme poput Klasa, Energoinvesta, Baumita, Direkcija za ceste FBiH, GP-Bosne i druge prepoznale vrijednost ove inicijative i prijavile se za učešće u "Socijalnom danu".

U projektu će učestvovati: Srednja stručna trgovinska škola, Srednja grafička-tehnička škola, Srednja mašinska-tehnička škola, Prva gimnazija, Druga gimnazija, Treća gimnazija, Četvrta gimnazija, Prva bošnjačka gimnazija, Gimnazija Dobrinja, Mješovita srednja ugostiteIjsko-turistička škola, Mješovita srednja građevinsko-geodetska škola, Mješovita srednja saobraćajna škola, Srednja muzička škola, Mješovita srednja drvna-šumarska škola, Katolički školski centar - Opća realna gimnazija, Katolički školski centar - Srednja medicinska škola te Srednja ekonomska škola, saopćeno je iz UG INFOHOUSE.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: