{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Učvršćeno poslovno partnerstvo "Klasa" i holandskog distributera Halal proizvoda

F
21.12.2007. u 15:32
0
0
Učvršćeno poslovno partnerstvo "Klasa" i holandskog distributera Halal proizvoda
0
Učvršćeno poslovno partnerstvo "Klasa" i holandskog distributera Halal proizvoda
Nedavno održani Svjetski sajam halal proizvoda u Abu Dhabiju učvrstio je poslovno partnerstvo "Klasa" i "Marhaba Halal Fooda" iz Holandije, glavnog distributera halal proizvoda na tržište Evropske unije i Bliskog istoka.
Rezultat je petogodišnji ugovor o distribuciji osam Klasovih proizvoda iz programa Novi dan, a prva isporuka predviđena je za naredni mjesec, saopćeno je u petak iz Klasa.

Direktor Sektora izvoza u Klasu Benjamin Vukotić tim je povodom kazao kako su Klasovi proizvodi preko spomenute holandske firme već ušli u velike trgovačke lance u Holandiji i Velikoj Britaniji.

Dodao je da su poslovni kontakti s tom kompanijom uspostavljeni i ranije, a zahvaljujući kvalitetnom nastupu Klasa na Svjetskom sajmu halal proizvoda saradnja je učvršćena.

Osim pozitivnih reakcija na ukus i kvalitet proizvoda, predstavnici Klasa su se iz Abu Dhabija vratili s brojnim poslovnim kontaktima s distributerima iz Indonezije, Malezije i Južnoafričke Republike.

Ovoj je bh. firmi ponuđeno i učešće na sličnom sajmu u Johannesburgu (JAR).

Svjetski sajam halal proizvoda okupio je oko 60 izlagača halal certificiranih proizvođača iz cijelog svijeta.

Organizator učešća bh. proizvođača bila je Agencija za certificiranje halal kvalitete BiH, a cilj je bio predstaviti tome dalekom i zahtjevnom tržištu kvalitetne halal domaće proizvode i što bolje pozicionirati bh. certificirane proizvođače na svjetskom tržištu halal proizvoda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: