{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Učesnici projekta "Turizam - Terme - Welness" u posjeti BiH

F
27.3.2008. u 12:17
0
0
Učesnici projekta "Turizam - Terme - Welness" u posjeti BiH
0
Učesnici projekta "Turizam - Terme - Welness" u posjeti BiH
Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA) sudjeluje kao institucionalni partner iz BiH u projektu " Turismo -Terme- Benessere (Turizam-terme-welness)", koji se realizira u okviru INTERREG/CARDS-PHARE programa Evropske unije.
Osim SERDA-e, partneri u projektu su konzorcij turističkih operatera Regiona Puglia, italijanske provincije Bari, Lecce, Aquila, Općina Tolentino, Grad Daruvar, Daruvarske toplice i Udruženje banja Srbije.

Projekt je trenutno u završnoj fazi u okviru koje danas i sutra predstavnici navedenih partnera borave u posjeti Bosni i Hercegovini, te ujedno i SERDA-i.

Projekt "Turismo-Terme-Benessere (Turizam-terme-welness)" doprinosi jačanju prekogranične saradnje stvaranjem povoljnih uvjeta za razvoj malih i srednjih turističkih preduzeća iz sektora termalnog i welness turizma u italijanskim jadranskim regionima (Puglia, Marche i Abruzzo), kao i onim na suprotnoj strani Jadranskog mora (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija).

U okviru projekta provode se akcije istraživanja i analize potreba kompanije i operatera u termalnom i welness sektoru.

- Činjenica je da se sektor termalnog i zdravstvenog turizma brzo širi u jadranskim oblastima, stoga je potrebno formirati mrežu malih i srednjih preduzeća i državnih institucija koji su sposobni da na odgovarajući način ispune rastuću potražnju za ovim oblikom turističke ponude. To je i multiplicirani efekt cijelog projekta, ističu iz SERDA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: